You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Moil Kupaya Alıştı

Moil Kupaya Alıştı

Türkiye Ralli Şampiyonası ardından ülkemizin en büyük ralli şampiyonası olan ve üç yarış toplamında 173.59 km’den oluşan Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası, 11 Ocak Pazar günü organize edildi.

Start alan 36 ekibin 24’ünün finish görebildiği ikinci yarışta da Tayfun Apuhan / Sedat Bostancı ikilisi Renault 11 Turbo’ları ile üçüncülük kupasının sahibi oldular. MOil ana sponsorluğunda, THY ve Anadolu Jet ko-sponsorluğunda sınıf ve grup kupası parolasıyla yola çıkan ekip, sınıf  ve grup lideri olan Engin Kap ile birlikte her iki yarıştan puan alan tek ekip durumundalar.

Etapların kırıcılığını göz önünde bulundurarak temposunu belirleyen ekip, istikrarını korumayı başardı. Apuhan/Bostancı ikilisi 3.yarıştan da değerli puanlar alarak, şampiyona sonunda hedefleri olan ilk 3 içinde  İstanbul Şampiyonasını bitirmeyi amaçlıyor

Belgrad ormanı ve çevresinde geçilen ikisi farklı, toplam beş özel etaptan oluşan ikinci ayakta ekipler toplam 46.20 km özel etap geçtiler. Toplam 173.59 km’den oluşan İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağında start alan 36 araçtan 24 araç finişe ulaştı. Geçtiğimiz yarışın birincisi  Evo9 pilotu Serhat Öztemir – Ünal Tezer bir birinciliğe daha imza attı.

Castrol İstanbul Rallisi’nin final yarışı aynı parkur üzerinde 25 Ocak 2009’da gerçekleşecek. Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası ile ilgili tüm detaylara www.isok.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Top