Petter Solberg, 2010 yılında Dünya Ralli Şampiyonası’nda Proton adına yarışmak için çeşitli görüşmeler yapıyor. Yakın zaman önce bir araya gelen Norveçli sürücü ile Proton yöneticilerinin 2009 için kimi yarışları kapsayacak bir program üzerinde çalıştıkları ve Solberg’in 2010 yılında yarışacak olan aracın gelişim sürecinde testlere katılmasının muhtemel olduğu öğrenildi. Ayrıca 2003 dünya ralli şampiyonunun Proton’un hali hazırdaki S2000 otomobiliyle Şubat ayında test yapması bekleniyor. Solberg konuyla ilgili şunları söyledi: “Proton güzel bir oromobil, çok detaylı bir yapısı var. Takımla görüştüm ama hepsi bu kadar. Gelecek için bir şeyler söylemek zor.”
Norveç Rallisi’nde yarışacağı otomobili henüz bulamamış olan Solberg çalışmalarının devam ettiğini belirtti: “Sorun otomobillerin sayısıyla ilgili, çok fazla otomobil var. En iyi otomobillerden birini alarak kazanmak için yarışmak istiyorum. Eğer bu mümkün olmazsa beni destekleyenlere gösteri yapabileceğim başka bir otomobile bakacağım. Benim istediğim seçenek bu değil fakat elimdeki tek seçenek de bu olabilir.”
Petter Solberg’in Norveç Rallisi için üst seviye bir otomobil bulamaması durumunda kendi ülkesinde koşulacak olan ralliye bir Citroën Xsara WRC ile katılması bekleniyor. Proton yöneticisi Datuk Hj Adbul Razak Dawood, Proton’un WRC’de mücadele etmeyi amaçladığını söyledi: “Satria bir performans otomobili olarak pek bilinmiyor fakat Asya’da ciddi bir kitle tarafından takip ediliyoruz ve bu durum tıpkı Subaru’nun yapmış olduğu gibi büyük bir ilgiyi üzerimize çekmemize sebep olabilir.”
“Dünya Ralli Şampiyonası oldukça ilgi çekici, büyük rakiplerle yarışmamız gerekecek ve Ford ve Citroën gibi üreticeleri geçme şansımız olacak üstelik de çok daha ufak bir bütçe ile.”