You are here
Home > WORLD > IRC > IRC’ye Yeni Destekçi

IRC’ye Yeni Destekçi

Romanya’nın en büyük ralli organizasyonu olan Sibiu Rallisi’nin 2010 yılı IRC takvimine dahil olan  “International Rally Challange Destekleyici Yarışları”nın en yeni rallisi olacağı açıkladı. IRC Destekleyici Yarışları tasarısı seçilen ulusal yarışların IRC markasının gücünden faydalanarak kendilerine IRC yayınları vasıtasıyla destek yaratmayı amaçlıyorlar.

Bugün gelen açıklamada Sibiu Rallisi’nin Avrupa ve daha da ilerisi motorsporları dünyasına adını duyurması açısından çok önemli bir fırsat olduğu belirtildi. Sibiu Rallisi Halkla İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Berti Panaiot, IRC ile olan bu ortaklıklarının Sibiu şehrinin turizmi ve tanıtımı  açısından da çok büyük fırsat olduğunu belirtti ve “IRC takvimine dahil olmak hedefimize giden yolda ilk adımdı. Bu Global seride onlarla beraber çalışmak ve onlardan birşeyler öğrenmek çok olağanüstü birşey”. diye ekledi.

Sibiu Rallisi, Romanya’nın Paltinis Bölgesi’nde çok talep gören toprak etaplarda yapılıyor. Ayrıca yarışmacıların yanyana yarıştığı kalabalık seyirciye hitap eden doğal bir anfi tiyotrada düzenlenen seyirci özel etabı bulunmakta.

Yarışmaya ev sahipliği yapan canlı Sibiu şehri 2007 yılında “Avrupa Kültür Başkenti” ünvanını almıştı. Sibiu’da anlatılan bir efasaneye göre ünlü “Fareli Köyün Kavalcısı” en son buraya gelmiş ve çocukları kurtarmıştır ve söylene göre o yıllarda nüfusun büyük çoğunluğu Alman’mış.

Sibiu şehri sadece bu ralliye ev sahipliği yapmıyor, her yıl inanılmaz sayıda ziyaretçi buraya gelip müzeleri ziyaret edip kültürel etkinliklere katılıyor. IRC’nin yaratıcı yaklaşımı rallinin bir spor dalı olarak mükemmel şekilde düzenlenmesine ve tanıtılmasına , mükemmel şekilde olanak sağlamış.

IRC Genel Koordinatörü Xavier Gregory , Sibiu Rallisi’nin kendini bu işe adamış ve son derece hevesli, organizatörleri, yarışmacıları ve gönüllüleriyle çok etkileyici bir yarış olduğunu belirtti.
“IRC serisi bu yarış arasında büyük bir uyum olacağına inanıyoruz ve “IRC Destekleyici Yarışlar” tasarısını çok hoş karşılıyoruz.

2009 yılındaki Sibiu Rallisi bu yarışın dokuzuncu ayağı olacak. Romanya, Finlandiya ve Macaristan’dan 45 ekip katılacak. Bu senenin başı çekecek isimlerinden biri de geçen seneki IRC Çin Rallisi’nin galibi Jarkko Miettinen…

HABER : GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top