You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Lider Abant’ta Şanssızdı

Lider Abant’ta Şanssızdı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 5. ayağı 12 Temmuz Pazar günü ANOK tarafından Abant’ta gerçekleştirildi. Eski Abant Mudurnu yolunda bulunan parkurda 12:30’da yapılan antrenman çıkışlarının ardından, saat 15:00’te  üç çıkış üzerinden yarış gerçekleştirildi.

Deltasport   6 otomobille katıldığı yarışta, 1. antrenman çıkışında Süratli bir kaza yaparak yarış dışı  kalan Barkın Şahin hariç 5 otomobille finiş gördü.

Kategori I liderliği için kızışan çekişme Barkının erken yarış dışı  kalmasıyla Eytan Halfon Can ekin ve Cem Özdemiroğlu arasında geçti. Pamukova tırmanma yarışında 1 salise ile ikinciliğe razı olan Eytan Halfon bu yarışta Can’ın 3. Çıkışta spin atmasıyla rövanşı aldı. 3. ve son çıkışta temposunu iyice yükselten Cem Özdemiroğlu Kat. 1 de en hızlı zamana imza atmasına rağmen Eytan’ın ardında ikinciliğe razı oldu. Kariyerindeki ikinci yarışta start alan Bülent Gürkan ise istikrarlı zamanlarıyla ilk kupasını kazandı.Yarışın tek bayan Burcu Çilingir ise istikrarlı pilotajını Abant Tırmanmada’da son çıkışta yağmura yakalanmasına rağmen finiş görmeyi bildi.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk beş ayağı sonrasında; Kategori 1’de M.Can Ekin 48 puanla birinciliği elinde tutarken, puan farkını azaltan Eytan 43 puanla ikinciliğe yükseldi. Bu yarıştan puan alamayan Barkın Şahın ise 33 puanla üçüncülüğün sahibi.

Şampiyonanın sondan bir önceki ayağı olan Bursa yarışı 1 – 2 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Top