You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb İçin F1 Henüz Erken

Loeb İçin F1 Henüz Erken

Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb bu yıl altıncı kez WRC şampiyonluğu ünvanının herhangi bir Formula 1 fırsatından öncelikli olduğunu söyledi, ama Citroen Takımı, ralli sezonundan sonra bir F1 gezintisini inkar etmedi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransız L’Equipe gazetesinde yer alan habere göre Sebastian Loeb’ün Scuderia Toro Rossa pilotlarından Sebastien Bourdais’in yerine geçebileceği, Loeb’ün “eğer Toro Rosso’da benim için bir yer varsa, hazırım” demeçleriyle  yer aldı. Böylece  Loeb’ün F1 teması ile ilgili  spekülasyonlar da artarak devam ediyor.

Pazar günü, kendi internet sayfasındaki röportajı ile ilgili konuşan Loeb; geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık’ta katıldığı Redbull Simulasyonu’nun,  hakkındaki söylentileri bastırmada kabul görür olmasına rağmen demeçleriyle ilgili çok fazla yorum yapıldığını belirtti. 

Pazar akşamı Loeb ve Citroen Takımı ortak bir bildiri yayınladı.  Bildiride,  Loeb WRC’deki mücadelesi ile ilgili sorumluluklarının olduğunun altını çizerken, Citroen takımı da Fransız Loeb ile sezon sonuna kadar kontratlarının devam ettiğini ve 2010 yılı için de karşılıklı görüşmelerin sonuna yaklaşıldığını ekledi.

Her üst düzey sporcu gibi, Sebastien Loeb  de  2008 yılının sonunda  hem Redbull F1 aracını hem de Peugeot 908 HDi FAP’i test etmesiyle diri mücadelelerden hoşlandığını göstermişti. Tüm bunlara rağmen Loeb’ün bir Formula 1 aracı kullanması veya farklı disiplinlerdeki bir ortaklıkla sonuçlanabilecek muhtemel istekleri takımı Citroen’in onun ile ilgili 2009 yılındaki hedeflerini gerçekleştirmesinden önce gelmemekte.   

Sebastien Loeb; “Önceliğin nerede olması gerektiğini biliyorum. Tabii ki de Dünya Ralli Şampiyonası. Fakat bir ralli pilotuna F1 aracı kullanmak ister miydiniz diye sorulduğunda nasıl bir cevap vermesini beklerdiniz? Eğer altıncı kez pilotlar şampiyonluğunu ve beşinci kez fabrika şampiyonluğunu kazanmak istiyorsak geriye kalan dört rallide çalışmalarımızı aksatmadan yola devam etmek zorundayız.  Tüm enerjimi bu amaca odaklamış durumdayım. Bu işin bu noktaya kadar gelmesine gerçekten ben de biraz şaşırdım. Bugüne kadar söylediğim tüm sözler ya yanlış aktarıldı ya da dedikodu çıkmasına sebep verecek şekilde içinden alıntılar yapıldı. Sebastien Bourdais hakkında basında iddaa edildiği gibi beyanlar vermek gercekten benim tarzım değil.” diye ekledi.

Citroen yarış direktörü Olivier Quesnel; “Citroen hiç bir zaman pilotlarının motorsporlarına olan tutkularını dile getirmesine karışmaz. Daha öncede söylediğimiz gibi Sebastien , Peugeot 908 HDi FAP ile bazı testlere katılmıştır, çünkü biliyorum ki bir pilot olarak onun farklı aktivitelerde kendini denemesi onun için gerçekten önem taşıyor. Seb’in F1’de yarışması ile ilgili fırsatları varsa bizim olumsuz yönde reaksiyonlarımız olamaz, ama tabii ki de son ayaktan sonra.” açıklamalarında bulundu.

Quesnel’in bu açıklamalarının ardından Sebastien Loeb’ün Galler Rallisi’nin hemen ardından Formula 1’in son yarışı olan 1 Kasım’daki  Abu Dhabi Grand Prix’de yer alıp yer almayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. 

HABER : GÖKHAN ERCİŞ

Top