You are here
Home > WORLD > IRC > Proton Çek Cumhuriyeti’ne İki Araçla Gidiyor

Proton Çek Cumhuriyeti’ne İki Araçla Gidiyor

Proton Takım Yöneticisi Chris Mellors, 21-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Intercontinental Rally Challenge Çek Cumhuriyeti ayağında araç sayısını ikiye çıkaracaklarını doğruladı.

Malezyalı üretici IRC’de ilk kez geçtiğimiz ay Belçikada Ypres Rally’de İngiliz pilot Guy Wilks ile parkurda yer aldı. Takım ilk IRC puanını ise Rally Russia’da Wilks’in toprak zemindeki etkileyici performansı ile yarışı 4. sırada tamamlayarak aldı.

Mellors yeni pilotla ilgili bir detay açıklamasa da, ikinci bir Proton Satria Neo Süper 2000 hazırladıklarını ve aracın Barum Rally Zlin’e yetişeceğini aşağıdaki sözleriyle onayladı; “Barum Rally için ikinci bir araç hazırlıyoruz ancak şu an bu aracı kimin kullanacağı konusunda bir açıklama yapmam mümkün değil.”

Bu arada Mellors önümüzdeki IRC ayağı Rally Vinho Madeira için de hazırlıklarının hızla devam ettiğini söyledi. Mellors; ” Aracımız İngiltereden 16 Temmuzda geldi ve 21 Temmuzda Madeira’ya gitmek için yola çıkacak. Aradaki zamanda araç tamamen revize edilip asfalt ayarlarına çevrilecek. Madeira’ya ulaşır ulaşmaz denemelere başlamak istiyoruz.” dedi.

HABER : OZAN YAZICI

Top