You are here
Home > WORLD > WRC > Solberg Xsara’ya Veda Etti

Solberg Xsara’ya Veda Etti

Norveçli pilot Petter Solberg, 2009 WRC sezonunun son iki yarışında Citroen Xsara’sını kullanmayacak. Solberg, önümüzdeki sezon fabrika tarafından hazırlanmış bir Citroen C4 ya da Ford Focus kullanmak için son noktaya gelmiş durumda.

Bu ayın ilk günlerinde Rally Australia’ya katılmaktan vazgeçtiğini açıkladıktan sonra Solberg, Ford ve Citroenle mevcut 2006 spec Xsara otomobilinin yerine daha kompetisyon bir araç için görüşmelere başladı. Pilot bu aracı 2010 sezonunda ve eğer mümkün olursa bu sezonun son iki yarışı olan İspanya ve Galler’de kullanmak istiyor.

Solberg geçtiğimiz hafta Fransa’da 2007 spec Citroen C4 WRC’ü toprakta 100 kilometre kadar test ettikten sonra, 2000 yılında Subaruya transfer olmak için ayrıldığı M-Sport’un patronu Malcolm Wilson’la da görüştü.

Solberg konuyla ilgili gelen soruları; “Bir anlaşma sağlayabilmek için çalışmalarım devam ediyor, dolayısıyla neler olduğu hakkında şu an için çok şey söyleyemem, ama C4 ile yaptığım test, Xsara ile İspanya ve Galler yarışlarına katılmama kararı almam için yeterliydi. Xsara güzel bir araba, oldukça sorunsuz da, bu aracı bu sezon bazı reklamsal faaliyetlerde kullanabilirim ancak yarış anlamında daha ileriye gitmem gerekiyor.” şeklinde yanıtladı.

Bir fabrika takımında yarışma ihtimali oldukça düşük olan Solberg’in WRC geleceği Petter Solberg World Rally Team çatısı altında Ford veya Citroen’le yapacağı sponsor destekli bir ortaklık yapabilmesine bağlı görünüyor.

Fransa’da yaptığı 2007 spec C4 testine rağmen Solberg Citroenle anlaşabilmek için daha güncel bir araç sağlanmasını tercih edeceğini söyledi. Norveçli pilota, Ford 2008 spec bir Focus önermişti.

HABER : OZAN YAZICI

Top