You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Hitit Güneşi Bolu’ya Doğuyor

Hitit Güneşi Bolu’ya Doğuyor

2009 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en önemli ve prestijli yarışlarından Hitit Rallisi 36. yılında ilk organize edildiği coğrafyaya geri dönüyor. 1. Hitit Rallisi’nin organize edildiği parkura çok yakın olan yeni etaplara sporcuların ve seyircilerin ilgisinin yoğun olması bekleniyor. 36 yıldır toprak parkurda koşulan Hitit Rallisi Bolu’daki yeni etaplarıyla zemin ve viraj karakteri olarak yine hızlı ve görsel yanlarını koruyor.

Temmuz ayında organize edilen ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun yaptığı puanlamanın ardından yılın en başarılı yarışı seçilen Abant Tırmanma yarışı sonrasında; yarışmacı, seyirci yerel yönetim ve Bolu halkının ilgi ve memnuniyeti de göz önünde bulundurularak yarışmanın Bolu’da organize edilmesi ANOK tarafından kararlaştırıldı.

Tüm hazırlıkları sonlanan ve 5 – 6 Eylül tarihlerinde koşulacak 36. Hitit rallisinin bu yıl ki merkezi Bolu Termal Oteli olacak. Yarışmanın Servis Alanı; luna park yanındaki asfalt zeminli konser alanıyken Seyirci Özel Etabı da servis alanının tam karşısında bulunmakta.

Seremonik startı Vilayet meydanından verilecek yarışmayla ilgili ANOK Başkanı Sn. Meriç DEMİRALP şunları söyledi; “Abant tırmanma yarışı hem sportif, hem görsel, hem de basın geri dönüşümü olarak büyük bir başarı yakaladı. Bu başarıda, görev alan arkadaşlarmızın azimli çalışmasının yanı sıra; Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Erdal SELİMOĞLU’ nun ve Bolu Vali Yardımcısı Sn. Cemal YILDIZER’ in büyük katkısı vardı. O tarihte yerel yönetimle göze çarpacak kadar iyi olan ilişkilerimiz bugün katlanarak artmıştır. Bolu Belediye Başkanı Sn. Alaaddin YILMAZ ve Bolu Valisi Sn. H. İbrahim AKPINAR gönülden desteklerini defalarca dile getirmişlerdir. ANOK olarak 36. Hitit Rallisi için en büyük hedefimiz ise yarışmacı ve seyircinin memnuniyetidir. Bu memnuniyeti yakalamamızda ve ihtiyaç duyduğumuz lojistik desteği imkanları dahilinde karşılayan; Bolu Valisi Sn. H. İbrahim AKPINAR’a, Bolu Vali Yardımcısı Sn. Cemal YILDIZER’e, Bolu Belediye Başkanı Sn. Alaaddin YILMAZ’ a, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Erdal SELİMOĞLU’ na bir kez daha teşekkür ederim.”

Bolu’da organize ettiğimiz yarışlarda bölgeye ve otomobil sporlarına hakim olan Bolu Off Road Kulübü de (BOLOFF) desteklerini bizden esirgemeyerek başarımızda önemli bir rol
oynamaktadır.

5 – 6 Eylül 2009 tarihlerinde Bolu’da organizae edeceğimiz 36. Hitit Rallisi’nde sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Top