You are here
Home > WORLD > IRC > Rally Principe de Asturias’ta Sürpriz Sonuç

Rally Principe de Asturias’ta Sürpriz Sonuç

Skoda Motorsports’un Çek yıldızı Jan Kopecky, Rally Principe de Asturias’tan zaferle ayrıldı. Böylece IRC’de üst üste iki yarışı zirvede tamamlamış oldu. Bu yarış öncesi şampiyonada lider durumda bulunan Peugeot UK pilotu Kris Meeke yarışın ilk gününde yaptığı kaza sonrası genel klasmanda 16. sıraya kadar geriledi. Sonrasında performansını artırarak tekrar üst sıralara tırmanan Meeke, son IRC şampiyonu Nicolas Vouilloz’un son servisten geç çıkarak zaman cezası almasıyla genel klasmanda 2. sıraya yükseldi ve şampiyonadaki liderliğini 1 puan farkla korumayı başardı.

IRC’nin ispanya ayağı Abarth için hayal kırıklığı oldu. Bu yarışta Fiat Grande Punto S2000’in direksiyonuna geçen İspanyol Miguel Fuster daha 4. özel etapta yaptığı kaza ile yarışdışı kaldı. Geçtiğimiz yıl bu yarışı kazanan Abarth takımının birinci pilotu Giandomenico Basso ise ilk 11 özel etap sonrasında farklı bir şekilde lider götürdüğü yarışın 12. özel etabında attığı spin sonrası geri vitesi çalışmadığı ve etabın o bölümünde yol dönmesine yardım edecek seyirci olmaması sebebiyle kaybettiği zamanlarla yarışı ancak 8. sırada tamamlayabildi. Ve matematiksel olarak şampiyonluk şansını kaybetti.

Şampiyonanın bitimine iki yarış kala Meeke ve Kopecky arasında sadece bir puan olması heyecanı artırıyor. Bu son iki yarıştaki performansı ile iddiasını artıran Kopecky’nin San Remo Rallisi’nde şampiyona liderliğini ele geçireceği tahmin ediliyor.

Fransız üretici Peugeot 3. kez düzenlenmekte olan IRC’de sezonun bitimine iki yarış kalmasına rağmen “Markalar Şampiyonluğunu” garantiledi. Böylece 3’te 3 yapan Fransız üretici önceki iki yılda pilotlar şampiyonasını da zirvede tamamlamıştı. Şampiyonaya bu sezon dahil olan Skoda Fabia S2000 ve Proton Satria S2000 gibi araçların yanısıra Abarth ve Ralliart gibi köklü rakiplerini de geride bırakan 207 S2000’ler bir kez zirvede yer aldılar.

Son iki yarış öncesi pilotlar klasmanında liderliğini sürdüren ve şampiyonluk mücadelesi veren Peugeot pilotu Kris Meeke; “ Peugeot’nun çalışmalarının karşılığını alıyor olması gerçekten sevindirici. Ayrıca markalar şampiyonluğunun garantilenmiş olması sayesinde pilotlar şampiyonluğuna daha iyi konsantre olma şansımız olacağını düşünüyorum” dedi.

Honda, Skoda ve Volkswagen katılımının olmadığı Rally Principe de Asturias’ta IRC 2 çeker kupasında zirve mücadelesi puan tablosunda ilk ikide yer alan pilotlar arasında geçti. Fransız Denis Millet turbolu Peugeot 207 RC’si ile Abarth Punto S1600 kullanan İtalyan Manuel Villa’yı geride bırakarak zirvede yer aldı. Sezona lider başlayan ancak daha sonra liderliğini kaptıran Villa, bu yarışta liderliğini geri almak için mücadele etti. Yarışın ilk etaplarında liderlik iki pilot arasında sürekli el değiştirse de, ilk günün sonunda yaklaşık 30 saniyelik bir farkla Millet liderliği ele geçirdi. 2. güne bu farkı kapatmak için tempolu başlayan Villa bitime iki etap kala yaşadığı talihsizlik sonrası zaman kaybederek zaferi rakibine bıraktı.  Bu sonuçla Millet 2 Çeker – pilotlar şampiyonasındaki liderliğini puan farkını beşe çıkararak sürdürdü.

HABER : OZAN YAZICI

Top