You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ford Team Türkiye Pilotları Fiesta R2’lerle İspanya’da İddialı

Ford Team Türkiye Pilotları Fiesta R2’lerle İspanya’da İddialı

Dünya Ralli Şampiyonası ve Fiesta Sporting Trophy International 2009’da gözler, İspanya’ya çevrildi. Yeni geliştirilen Ford Fiesta R2 ralli aracı, dünya şampiyonası ve Fiesta Sporting Trophy sahnesine ilk kez bu yarışta Türk pilotların yönetiminde çıkacak.

2 – 4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Katalunya Rallisinde (WRC) ülkemizi,  Castrol Ford Team Türkiye Pilotları Burcu Çetinkaya- Çiçek Güney ve Emre Yurdakul-Burak Erdener temsil edecekler.

2008 senesini şampiyona birincisi ve ikincisi olarak tamamlayan Castrol Ford Team Türkiye ekipleri, Fiesta Sporting Trophy International şampiyonasına puan veren altı yarıştan dördüne katıldıkları halde 2009 sezonunu ilk üç içerisinde bitirme iddialarını sürdürüyorlar.

Fiesta R2 İlk Kez Yarışacak

Görünümü, teknolojisi ve performansıyla heyecan yaratan cadde modeli gibi; Fiesta’nın R2 ralli aracı da üstün bir teknolojiyle hazırlandı ve ilk kez bir Dünya Ralli Şampiyonası ayağında rakiplerine meydan okuyacak.

Aralarında Burcu Çetinkaya- Çiçek Güney ve Emre Yurdakul-Burak Erdener’in de bulunduğu 5 ekip, Fiesta R2 ile start alırken;  Fiesta Sporting Trophy International’de mücadele eden diğer 4 ekip ise, bir önceki model Fiesta ST’ler ile yarışacaklar.

Castrol Ford Team Türkiye pilotlarının, 2008 yılında Fiesta Sporting Trophy International’de Şampiyonluğu ve İkinciliği kazandığını hatırlatan Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Bu yıl sezona yarış eksiğiyle başlamış olsak da, planlarımız dahilinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Takımımızın İspanya’da da iyi bir performans göstererek iddiasını sürdüreceğine eminim” dedi.

Castrol Ford Team Türkiye’nin Fiesta R2’leri, ülkemizde hazırlandı

Türk pilotların İspanya’da kullanacakları iki Fiesta R2 ralli aracı da, Castrol Ford Team Türkiye tarafından ülkemizde hazırlandı. Serdar Bostancı, hazırlık süreci ile ilgili olarak şunları söyledi: “Fiesta R2’nin ralli hazırlık kitinin ilk parçalarının elimize ulaştığı andan itibaren, ekiplerimiz muhteşem bir iş çıkardılar. Ford ve M-Sport ile koordineli olarak, hummalı bir çalışma yürüttük ve araçları 38 gün gibi kısa bir sürede test sürüşleri için hazır hale getirdik. Pilotlarımızın testler sırasındaki yüz ifadeleri, araçların sağlamlığından ve performansından ne kadar etkilendiklerini çok iyi anlatıyordu.”

Toplam 340 kilometre test sürüşü gerçekleştirildiğini söyleyen Bostancı, “2008 yılında şampiyonaya diğer ülkelerden katılan güçlü rakiplerini geride bırakan ve tüm dikkatleri üzerine çeken ekiplerimiz, yeni araçlarıyla daha da avantajlı başlayacakları İspanya’da kazanmayı hedefliyorlar.” dedi.

Yeni Fiesta R2, 7.500 devirde 163 beygir güç ve 5.700 devirde 182 Nm tork değeri veren motoru, inanılmaz yol tutuşu, muhteşem frenleri ve 5 ileri sıralı şanzımanı ile dikkat çekiyor.

Top