You are here
Home > WORLD > WRC > Kubica İçin Ralli Deneyimi

Kubica İçin Ralli Deneyimi

Formula 1 Yıldızı ve ralli fanatiği Robert Kubica 2010 sezonunda Renault F1 takımında yer alacak, ancak öncesinde bu ayın sonlarına doğru ekstra bir Renault deneyimi yaşayacak. Kubica’nın Fransa’da Rally du Var’da bir Clio R3 kullanması bekleniyor.

Fransız Ulusal Şampiyonası’na dahil olan asfalt yarış 26-29 Kasım tarihleri arasında Cote d’Azur bölgesinde düzenlenecek. Bu yarış 2000 yılında burada birinciliğe ulaşan Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb’ün favorileri arasında.

Abu Dhabi Grand Prix’i sonrası yaptığı açıklamada kesin olmasa da bu ralliye girme ihtimalinin olduğunu söyleyen Kubica eğer bu gerçekleşirse bu yılın Dünya Ralli Şampiyonu Loeb ile aynı etaplarda yarışacak. Yarışın düzenli konuklarından Sebastien Loeb yine eşi Severine ile birlikte start alacak. Geçtiğimiz yıl bu yarışta Citroen C2 S1600 ile bazı S2000 ve WRC2lerden daha iyi derece yapan ikili bu sene yarışa C4 WRC ile katılacaklar.

Kayıt listesindeki bir deiğer önemlşi isimse Sebastien Loeb’ün Dünya ralli Şampiyonasındaki co-pilotu Daniel Elena. Elena bu kez sürücü koltuğuna geçecek. C2 S1600 ile start alacak olan Elena’ya kardeşinin co-pilotluk yapması bekleniyor.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top