You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Türkiye Otokros Finali Antalya’da

Türkiye Otokros Finali Antalya’da

Antalya Motorsporları Kulübü (AMK) tarafından Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan Özel Seyirci Etabı (SSS) dahilinle koşulacak Türkiye Otokros Finali öncesi dev organizasyonlar ile Antalya yarışa doyacak.

Antalya’nın en popüler alışveriş merkezi olan 5M Migros AVM, Türkiye Otokros Finali tanıtımına sponsor oldu. “Finali heyecanını yaşıyorum Alışverişimi Migrostan yapıyorum” sloganıyla iki hafta boyunca 2 adet Mitsubishi Evo ve Fiat Palio S1600 ralli otomobili AVM içinde kurulan tanıtım standında sergilenecek. 

Yarışın afişleri ile donatılan Akdeniz Üniversitesi, yarış haftasonu boyunca ring servisler ile öğrencilerini özel seyirci etabına taşıyacak. Yarış öncesi en önemli organizasyon 19 Kasım Perşembe günü Akdeniz Üniversitesi dahilindeki Olbia sinema salonunda 15:00 – 17:00 saatleri arasında organize edilecek. Türkiye Otokros birinciliği final yarışı öncesi ralli’nin tanıdık yüzleri olan;

• Cem Acar
• Mehmet Pınarbaşı
• Mustafa Söylemez
• Mustafa Çakal
• Rüstem Kesgi
• Öğül Orhan
• Taner Şengezener
• Tolga Çiingir
• Tunç Tuncer
• Ünal Şenbahar

Camianın duayen ismi, Eurosport motorsporları spikeri olan Yiğit Top’un sunacağı söyleşide katılımcılar, sporseverlerin sorularına cevap verecek.
Haftasonu koşulacak yarışların idari kontrolü 20 Kasım Cuma günü 17:00-18:00, teknik kontrolü 18:00-19:00 arasında Antalya 5M Migros’un Ana girişinde yapılacak. 19:30’da 5M Migros’un önünde verilecek sembolik startın ardından yarış resmi olarak başlamış olacak.

Bir gün sonra yine aynı pistte koşulacak olan Türkiye Otokros Birinciliği Finali’ne Antalya bölgesinden katılanları belirlemek için yapılacak yarışlar cumartesi sabah 08:00’de sıralama turları ile başlıyor. Antalya birincileri belirleyecek 1. yarış 10:30, 2. yarış 14:30’da start alacak. Yarışların hemen ardından her iki yarışında ödül töreni yapılarak Antalya Mahalli Otokros 1. ve 2. yarışı son bulacak. Özel seyirci etabına kurulan ses düzenimiz sayesinde seyircilerimiz yarışları Yiğit Top’un muhteşem anlatımıyla izleyecekler.
AMK tarafından büyük bir başarı ile organize edilen Solargard Akdeniz Şampiyonası’nda ödül olan sporcuların katılacağı yemek ve ödül töreni organizasyonu ile Cumartesi gününe noktayı koyuyoruz. Heyecan ertesi gün Türkiye Otokros Birinciliği Finali ile devam ediyor.

22 Kasım Pazar günü Antalya Özel Seyirci Etabı’nda koşulacak olan Türkiye Otokros Birinciliği Finali’nde Ankara, Bursa, Sakarya ve Antalya’dan yükselen birbirinden yetenekli pilotlar yeteneklerini Türkiye Otokros Şampiyonluğu için gösterecekler. Pazar günü 10:30 antrenman ile başlayan final, 14:30’da Türkiye Birincilerinin belli olacağı kategori finalleri ile devam edecek. 

30’un üzerinde aracın start alacağı yarışın resmi kayıt listesi 19 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Türkiye’nin en nadir ralli otomobillerinin start alacağı yarışta Grande Punto S2000, efsane Lancia Delta Integrale, Ford Escort MK1 gibi klasik araçları canlı olarak seyretme imkanınız olacak.

Geçen sene olduğu gibi Antalya Motorsporları Kulübü’nün organize edeceği yarışta herkesi bu güzel haftasonuna Uncalı Polis Lojmanları karşısındaki Antalya Özel Seyirci Etabı’na bekliyoruz. Ayrıntılı bilgiyi Antalya’nın çeşitli AVM’lerindeki standlarımızda ve kulübün resmi sitesinde bulabilirsiniz.

www.amk.gen.tr

Top