You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > İstanbul’da Büyük Randevu

İstanbul’da Büyük Randevu

2003’ten bu yana düzenelenen Türkiye Rallisi, 2010 Dünya Ralli Şampiyonası takviminin dördüncü yarışı olarak 15-18 Nisan 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Türkiye’nin en kalabalık şehri, iş dünyasının kalbi, kültür ve finans merkezi olan Istanbul, 2010’da WRC Dünya Ralli Şampiyonası’na dahil olan 6.Türkiye Rallisi’ne (Rally of Turkey) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13.8 milyonluk nüfusuyla, nüfus sıralamasında Avrupa’nın birinci, dünyanın ise beşinci büyük şehri sıfatına sahip efsaneler şehri İstanbul’daki 6.Türkiye Rallisi, motorsporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak ve gönüllerde taht kuracak.

Türkiye Rallisi sayesinde, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, tüm güzelliği ile konuklarını bir kez daha büyülemeye hazırlanıyor. Asya ve Avrupa kıtalarında gerçekleştirilecek olan bu benzersiz organizasyonda Sultanahmet’te yapılacak Sembolik Start öncesinde tüm yarışmacılar, basın mensupları ve VIP konuklarımız ralli otomobillerinin de yer aldığı bir arabalı vapurda Boğaz’ın keyfini çıkaracak. Türkiye Rallisi’nde geçilecek olan Özel Etaplar Anadolu yakasında yer alıyor. Oldukça hızlı ve geniş olarak da ifade edilebilen toprak karakterli etaplar, geçtiğimiz yıllarda ERC ve IRC katılımcılarının favorileri arasındaydı. Şampiyonayı kovalayan pilotlarının mücadele edeceği parkurun denetimi FIA Uluslararası Otomobil Federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kış şartları başlamadan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen parkur çalışmaları FIA yetkililerini çok etkilerken, TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından hazırlanan parkur tam not aldı. Pendik ilçesi Dünya Ralli Şampiyonasının Servis Alanına bir hafta boyunca ev sahipliği yaparken, yeni açılacak olan Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da Ralli Merkezi olarak hizmet verecek.

6.Türkiye Rallisi organizasyonun hazırlık çalışmaları devam ederken, İstanbul Valiliği’nden tam destek alan TOSFED, bu organizasyon dahilinde rallinin yanı sıra birçok projeye de yer vermeyi planlıyor. Organizasyon ile ilgili gelişmeler düzenli olarak kamuoyuna duyurulacaktır.

Top