You are here
Home > WORLD > IRC > Meeke 2010’da Yine Peugeot’yla Devam Ediyor

Meeke 2010’da Yine Peugeot’yla Devam Ediyor

2009 IRC Şampiyonu Kris Meeke, 2010 yılında ünvanını korumak için Peugeot UK Takımı’yla parkurlarda yer alacağını açıkladı. Olası 70 puandan 66’sını alarak şampiyonluğa açık ara ulaşan 30 yaşındaki pilot Peugeot UK Takımı’na sadakatini de böylece göstermiş oldu.

Peugeot, 207 S2000 ile son üç IRC sezonunda zirvede yer aldı 2007’de İspanyol Enrique Garcia-Ojeda, sonraki yıl Nicolas Vouilloz ve son olarak Kris Meeke bu araçla şampiyonluğa ulaştı.

Skoda’nın yeni aracı Fabia S2000 ve yeni sezon için hazırlanan bazı S2000’lere rağmen Meeke, Peugeot ile zirve mücadelesinde zorlanmayacağından emin.

Meeke konu ile ilgili “ Son zamanlarda gelecek sezonla ilgili bir belirsizlik vardı, ancak tüm detaylar için anlaşmaya vardık. Bu sezon Peugeot UK ve Kronos’un bana sunduğu imkanları kelimelerle anlatmam mümkün değil. Şimdi herkes yeni arabaların daha güçlü doğduklarını ve 207’nin yaşlandığını konuşuyor ancak biliyorum ki Peugeot Sport önümüzdeki yıl aracı mümkün olan en üst seviyede tutacaktır. Önümüzdeki sezon da burada olacağım için mutluyum” dedi.

HABER : OZAN EMRE YAZICI

Top