You are here
Home > WORLD > IRC > Kubica Monte Carlo’da Yarış Dışı

Kubica Monte Carlo’da Yarış Dışı

Formula 1 yıldızı Robert Kubica’nın Monte-Carlo rüyası kısa sürdü. İlk kez bir IRC yarışına katılan Polonyalı pilotun kullandığı Renault Clio R3 yarışın 8,83 kilometrelik açılış etabında motor arızası nedeniyle kaldı.

Aracı ertesi günün ilk etabına yetiştirebilmek için yoğun çaba gösteren mekanikerlerin sorunun motor tamamen açılmadan giderilemeyeceğini açıklamasıyla Kubica için devam etme şansı kalmamış oldu.

Kubica start öncesinde; “Eğer koşullar antrenmanlardaki gibi aşırı değişken olursa çok çekişmeli, büyük bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Bu yarışı bitirebilmek motorsporları kariyerimdeki önemli noktalardan biri olacaktır.”

Salı gününün tek etabında 12 Clio R3 European Trophy yarışmacısı arasında en iyi zamanı Çek pilot Jan Cerny yaptı. Clior R3 kupası için en büyük favorilerden olan Pierre Campana ise yaşadığı elektrik arızası nedeniyle farları çalışmadan geçtiği gece etabında ufak bir kaza yapsa da ciddi bir hasar almadan etabı tamamlamayı başardı.

Clio R3 European Trophy yarışmacıları Monte Carlo, Ypres ve Zlin Rallilerinde IRC 2 Çeker Şampiyonası için puan alabilecekler.

Top