You are here
Home > WORLD > WRC > 2010 Dünya Ralli Şampiyonası Basın Lansmanı Tamamlandı

2010 Dünya Ralli Şampiyonası Basın Lansmanı Tamamlandı

2010 Dünya Ralli Şampiyonası Sezon Tanıtım Toplantısı, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) yetkilileri ve takımları ile sürücülerin katılımı ile Paris’de gerçekleşti.

Diğer yandan, Paris’teki toplantıda Dünya Ralli Şampiyonası 2010 yılından itibaren resmi ilk promotörü olan North One Sport şirketi, 13 yarıştan oluşan 2010 sezonunda, Süper 2000 otomobillerin de WRC takviminin içinde yer alacağını duyurdu. Şirket yetkilileri, 2009 yılında ralli başına televizyon seyirci sayısının %12 arttığını, son yarış İngiltere Rallisi’nin ise 61 milyon izleyiciye ulaştığını belirttiler.

Kariyerinin başındaki dönemlerde Dünya Ralli Şampiyonası’nda co-pilotluk yapan ve bir dönem Peugeot takımının ralli operasyonlarını yöneten Jean Todt FIA Başkanı olarak, spor için gelecekteki hedeflerinin rekabeti artırırken maliyetleri düşürmek olduğunu söyledi.

Öte yandan bu yılın gözde pilotları da yaklaşan yeni sezonla ilgili demeç verdiler;

Sebastien Loeb:“Her yıl yeni bir sezon ve neler olacağını bilemezsiniz. Her zaman odaklanmak ve limitlerde olmak zorundasınız… Kolay değil… Şampiyonayı kazanmak istiyorum. 6 kez kazandım ve bir kez daha kazanmayı umuyorum. Özel bir his! Yaptığım işteki baskıyı seviyorum, araba sürmeyi, rekabeti, yarışmayı seviyorum. Motivasyonumu sağlayan şey budur.”

Mikko Hirvonen:“Sezona başlamadan neyin ne olduğu hakkında bir şey bilemiyorsunuz. Birçok rallide rekabet çok yakın. Bu nedenle küçük parçaların bile doğru yerde olduğunu bilmeniz gerekiyor. Etapta her virajdaki, her kararınızın her zaman doğru olduğundan emin olmalısınız.”

Kimi Raikkonen:“Ralli, Formula1’den daha rekabetçi… Yeni bir şeye başladığınızda onu öğrenmek ve elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsunuz. Benim için zorlu bir mücadele olacak ama başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Ken Block:“Benim için WRC’de olmak çocukluk rüyamın gerçekleşmesi gibi bir şey. Burada olmaktan çok mutluyum. Solberg, Loeb, Raikkonen gibi isimlerle aynı etaplarda mücadele etmek için sabırsızlanıyorum. Daha fazla bekleyemeyeceğim.”

Dünya Ralli Şampiyonası’nda 2010 sezonu 12-14 Şubat tarihleri arasında koşulacak İsveç Rallisi ile başlayacak.

KAYNAK : www.rallyofturkey.org

Top