You are here
Home > WORLD > WRC > WRC Takımları Yeni Puan Sistemini Destekliyor

WRC Takımları Yeni Puan Sistemini Destekliyor

Yeni F1 tarzı puan sistemi bu hafta sonu WRC ile birlikte başlayacak. Citroen ve Ford takım patronları, bu puan sisteminin yeni gelenler için faydalı olacağına inanıyorlar.

FIA, puanların dağılımı hakkındaki değişikliğini dün duyurdu ve yeni sistemle beraber ödüllendiren pilot sayısı eski sistemde sekiz iken şimdi 10’a yükseldi.

BP Ford Abu Dhabi takımın yöneticilerinden Malcolm Wilson yeni puan sisteminin iyi olacağını söyledi. Özellikle S2000 sürücüleriyle ilgili olarak: “Stratejik olarak, yeni sistemde diğer takımlarla aralarında önemli bir fark olmayacak ama benim fikrime göre bu sistem iyi ve uzun vadede spora yarar sağlayacak. Özellikle de S2000 otomobillerinin bu yıl seriye katılacak olmaları açısından önemli bir gelişme” şeklinde açıklama yaptı.

“Hiç şüphe yok ki yeni puan sistemi sayesinde bazı otomobiller puan alma barajı içinde yer alacak ve bu da onların ve sponsorlarının puan tablosunda gözükmesini sağlayacak. Bu da tüm WRC adına daha fazla ilgi uyandıracaktır ki inanıyorum bu iyi bir şey…” “Puan durumuyla ilgili olarak 2 yıldır devam belirsizlik vardı” diye ekleyen Citroen Racing patronu Olivier, mevcut sistemde diğer fabrika takımlarının da dikkat çekeceğine inanıyor.

“Bu sistem iyi ve tutarlı olursa, herkes için iyi olur. Şimdi 10 sürücünün puan alması ve yeni fabrika takımlarının gelmesi güzel… Kazanana biraz daha fazla puan verilmesi önceden yoktu. Birinci ve ikinci arasında sadece 2 puan fark oluyordu ki bu hiçbir şey değildi. Şimdi ise fark 7 puan olacak. Belki bu durum Sebastien ve Citroen için daha iyidir ama bu gerçekten biz ya da Ford veya yeni fabrika takımları için yapılmadı. Değişiklik, temel olarak herkesin iyi bir başlangıç yapması için ve gelecekte iyi işler çıkarmak için iyi bir durum ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

KAYNAK : www.rallyofturkey.org

Top