You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Serkan Yazıcı Türkiye Şampiyonası’nda

Serkan Yazıcı Türkiye Şampiyonası’nda

Sürüş stiliyle ülkemizin kendine özel bir hayran kitlesine sahip ralli pilotlarından olan Serkan Yazıcı, Atlasjet ve Ströer sponsorluğunda Abarth Grande Punto Super 2000 ile daha önce dört kez kazandığı Türkiye Şampiyonluğunu tekrar kazanmak parolası ile etaplara geri döndü.

9 Nisan Cuma günü Bıçkıdere mevkiinde gerçekleşen resmi testlerde 2010 sezonunda yarışacağı otomobiline kopilotu Kaan Özşenler ile alışmış gözüken Serkan Yazıcı, yeni aracından hayli etkilenmiş gözüktü. Daha ilk kilometrelerde otomobiline alışan Yazıcı, yeni aracının daha önce kullandığı Abarth Grande Punto S2000’e oranla daha gelişmiş özelliklere sahip olduğunu hissettiğini belirtti. Özellikle şanzıman ve motor konusunda Abarth mühendislerinin kaydettiği ilerlemeyi hayli etkileyici bulduğunu söyleyen Serkan Yazıcı, göze hoş gelen stiliyle testi izlemeye gelen basın mensupları, Atlasjet ve Ströer yöneticilerine görsel bir şov sergiledi.

2000, 2001, 2004 ve 2008 yıllarında Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonu olan Bursalı pilot Serkan Yazıcı, 2000 sezonunda uluslararası bir şampiyona olan FIA Teams Cup’da geçirdiği ilk sezonunda üçüncü olarak, büyük bir başarıya imza atmıştı. 2009 sezonunda Abarth Grande Punto S2000 ile İtalya Ralli Şampiyonası’nın toprak yarışlarında start alan Serkan Yazıcı, 2010 sezonunda Pegasus Racing, Abarth İtalya ve ST Racing’in teknik desteği ile Türkiye Ralli Şampiyonası’na geri dönüyor. Güçlü rakipleri karşısında şampiyonluk yolunda ilerleyen Bursaspor’un başkanı, İbrahim Yazıcı’nın oğlu olan Serkan Yazıcı, daha önce dört kez kazandığı Türkiye Şampiyonu ünvanını beşinci kez kazanmak amacıyla yola çıkıyor.

Atlasjet ve Ströer reklam sponsorluğunda 2010 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonasında yarışacak olan Serkan Yazıcı, 15-18 Nisan tarihlerinde koşulacak ve aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Rally of Turkey ile sezona başlayacak. Birçok dünya şampiyonu pilotun etaplarda olacağı ve 3 gün sürecek Rally of Turkey ile aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası da start alıyor.

285 BG güce sahip 2.0 litre motor hacmine sahip olan Abarth Grande Punto Super2000 ralli otomobili dört tekerlekten çekişe sahip. Xtrac marka 6 ileri sıralı şanzımanı kullanan Punto S2000 gücünü toprak rallilerde 15”, asfalt rallilerde 18” jantlar üzerine takılı BFGoodrich marka lastikler ile yola aktarıyor.

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi

· 16-18 Nisan  Rally of Turkey (WRC)  İstanbul
· 8-9 Mayıs  Ege Rallisi  İzmir
· 12-13 Haziran  Kocaeli Rallisi  Kocaeli
· 3-4 Temmuz  İstanbul Rallisi  İstanbul
· 24-25 Temmuz  İstanbul Rally (ERC)  İstanbul
· 21-22 Ağustos  Hitit Rallisi  Bolu
· 2-3 Ekim  Yeşil Bursa Rallisi Bursa

Top