You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Jacque Lemans F1 Dünya Arenasına Çıkmaya Hazır

Jacque Lemans F1 Dünya Arenasına Çıkmaya Hazır

Jacque Lemans F1 saatlerinin sponsorluğunda yarışan Ünal Şenbahar, 2010 Türkiye Rallisi Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Rally Of Turkey – Türkiye Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Bursalı pilot, aynı zamanda 2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan Türkiye Rallisi’nde daimi co-pilotu Emire Cantürk ile yarışacak.

Ünal Şenbahar, 2 hafta önce 2010 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk ayağı olan EOSK İsabeyli Şırlan Tırmanma’da rekor kırmıştı. TokSport tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer EVO9 ile Kategori 4’te yarışan Şenbahar, İsabeyli Tırmanma yarışında bu zamana kadar yapılmış en iyi zamana imza atmış ve etabın rekorunu kırmıştı. Bursalı pilot, bu zamana kadar İsabeyli’de yapılan en iyi zamanı, 15 sn daha geliştirerek, hem kendi kategorisini, hem de yarışın genel klasmanını kazanmıştı.

Şenbahar-Cantürk ikilisi yine aynı otomobille bu kez toprak zeminde birlikte mücadele edecek ve N4 Sınıfı için puan kovalayacak. Ekip, Türkiye Rallisi için çok önceden çalışmalara başlamış ve yaptığı 2 toprak zeminli testle yeni otomobillerine uyum sağlamıştı.

Ünal Şenbahar, Türkiye Rallisi öncesi son durumu şu sözlerle değerlendirdi; “Bu kadar uzun ve zorlu bir yarışta en büyük hedefimiz tabii ki bu yarışı bitirmek olacak. Sponsorum Jacque Lemans F1 saatlerinin bana verdiği desteği karşılığını en iyi şekilde vermek istiyorum. Bu ralli, hem tecrübe hem de puan için çok çok önemli bir yarış. Pazar günü akşam finiş takında olmak istiyoruz. İsabeyli Tırmanma’da elde ettiğimiz başarı, bu yarış öncesi büyük bir moral kaynağı oldu. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”

Dünya’nın en hızlı pilotlarına ev sahipliği yapan ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) dördüncü ayağı olan Türkiye Rallisi, bu yıl 14-18 Nisan tarihleri arasında efsaneler şehri İstanbul’da koşulacak. Bu yıl altıncısı organize edilecek olan Türkiye Rallisi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

www.acysaat.com

Top