You are here
Home > NATIONAL > Lassa ve Volkan Işık Podyumda

Lassa ve Volkan Işık Podyumda

Volkan Işık’ın pilotajıyla İtalya Toprak Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan 30. Conca D’oro Rallisi’nde, Lassa Ralli Takımı büyük bir başarıya imza atarak podyum gördü.

Lassa Ralli Takımı, 10 Nisan’da Sicilya’da gerçekleşen yarıştan üçüncülükle ayrıldı. Sezona Volkan Işık’ı pilot koltuğuna oturtarak başlayan Lassa Ralli Takımı, İtalya Toprak Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan 30. Conca D’oro Rallisi’nde podyum gördü.

İlklerin Yarışı Oldu

Sicilya’da yapılan yarışta Lassa Ralli Takımı için önemli ilklerin yaşandığını belirten Volkan Işık, “Ralli öncesinde, Shakedown’da en iyi zamanı yaparak yarışa istediğimiz gibi başladık. Cumartesi günü koşulan dokuz etabın ikisinde en iyi zamanı alıp genel klasmanda üçüncülük derecesiyle podyuma çıkarak ilkler serimize başladık” dedi.

İtalya’da bir Türk Markasının ilk Podyumu

Ralli sonunda elde edilen üçüncülüğün bir Türk markasının İtalya’da kazandığı ilk podyum zaferi olduğunu söyleyen Brisa CSO’su Sn.Serdar Demirdağ “Lassa Ralli Takımı’nın elde ettiği üçüncülük bu anlamda ayrı bir önem taşıyor. Takımımızın başarı elde etmesi için mücadele ederken bir yandan da ülkemizi temsil ediyor olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Burada kazandığımız üçüncülüğün bizler için olduğu kadar, bizleri destekleyenleri de mutlu ettiğine inanıyorum. Sergilediğimiz performans, doğru yolda ilerlediğimizin göstergesi. Lastik geliştirme sürecimize başarıyla devam ediyoruz.” dedi.

Mücadele Oldukça Zorluydu

Rallinin oldukça zorlu bir zeminde gerçekleştiğini söyleyen Volkan Işık, “ Bu yarışta, rakiplerimiz ve zemin şartlarıyla mücadele ederken bir yandan da Sicilya’nın değişen hava şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldık. Etaba başladığımız andaki hava koşullarının etap içerisinde değiştiğine tanık olduk. 6. Etabın 1.km’sinden itibaren şiddetli bir yağmur ve dolu yağışıyla karşılaştık. Bu durum, bizden çok önce çıkarak etabın tamamını kuruyken geçme avantajı yakalayan rakiplerimizin aksine, vakit kaybetmemize neden oldu. Elimizde olmayan nedenlerden rakiplerimize karşı dezavantajlı duruma düştük. Genel klasman sonucu da buna bağlı olarak önemli derecede etkilendi” dedi.

Lastiklerimizle Farkı Kapattık

Tüm yarış boyunca yeni geliştirilmiş lastikleri kullanarak takım için bir başka ilki de gerçekleştirdiklerini söyleyen Volkan Işık “Yeni lastiklerimiz beklediğimiz gibi oldukça iyi sonuçlar verdi. Rakiplerimizin önemli bir kısmının lastik sorunu yaşadığı zorlu etaplarda herhangi bir problemle karşılaşmadığımız gibi, yeni lastiğimizin en üst limitlerde dahi hem tutunma, hem frenleme hem de dayanıklılık performansının başarılı sonuçları memnun ediciydi. Geliştirmelerimize devam ederek önümüzdeki yarışlarda daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

İtalyan ralli severler Lassa ve Volkan Işık’a yoğun ilgi gösterdi

Kalablık bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen yarışın gerek etaplarında, gerekse servis alanında, Volkan Işık’a ve Lassa yarış lastiklerine olan ilgi görülmeye değerdi. Özellikle, Volkan Işık’ın ‘en iyi zamanları sonrasında Lassa Servis Alanı, Lassa Yarış Lastikleri’ni incelemek  isteyen rakip takımlarca ziyaret edildi. Etap geçişlerinde ralliseverlerin coşkuyla destekledikleri Volkan Işık, üçüncük kupasını aldıktan sonra da  İtalyan fanlarına imza dağıttı.

Top