You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yiğit Akü Dünya Arenasına Çıkıyor

Yiğit Akü Dünya Arenasına Çıkıyor

Ülkemizin en modern üretim tesisine sahip Yiğit Akü, adını WRC’de (Dünya Ralli Şampiyonası) duyurmak istiyor. 14-18 Nisan tarihlerinde ilk defa İstanbul’da düzenlenecek bu ralli, motorsporlarının en önemli organizasyonlarından birisi.

Dünyada 50’ye varan ülkeye ihracat yapan Yiğit Akü, ‘Elektro’ ismini verdiği yeni akıllı aküsünün tanıtımını yapmak için, otomotiv sektörünün ar-ge’si olan motorsporlarında yer almayı seçti.

2009 yılı Türkiye Ralli Sınıf 6 Birincileri, Süheyl Polatoğlu-Hakan Uçucu ikilisine Dünya Ralli Şampiyonası’nda destek verecek olan Yiğit Akü, ikilinin 2010 sezonunda yarışacağı yeni otomobilleri Citroen C2’ye akıllı akü ‘Elektro’ ile enerji verecek.

Süheyl Polatoğlu; ‘Öncelikle aracımızın üzerinde ‘Yiğit Akü’ gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarının birisinin logosunu taşımak bizim için onur verici. Dünya Ralli Şampiyonası bu yıl ilk kez İstanbul’da koşulacak. Oldukça uzun ve zorlu parkurlarda 3 gün boyunca koşulacak ralli, sezonun ilk organizasyonu olması sebebiyle bizim için oldukça önemli. İlk hedefimiz sezona iyi bir başlangıç yapabilmek ve ralliden alabileceğimiz maksimum puanla ayrılmak. Mekanik sporlarda sonuç belli olmaz ama oldukça iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Sezona Mart ayında koşulan Outlet Center Kocaeli Rallisi’ne yeni aracımızı test etmek amacıyla katılmıştık. Genel Klasman Birincisi olarak tamamladığımız yarış, bizi sezon için umutlandırdı. Kimbilir, belki WRC’de A6 sınıfını kazanırız.’ şeklinde konuşurken, ekibin co-pilot’u Hakan Uçucu ‘Geçen yıl Süheyl’le tüm sezon yarıştık. Artık birbirimize tam olarak alıştık. Otomobilimize güveniyoruz, ekibimize güveniyoruz. Akümüze de güveniyoruz. İddialı olmamak için hiçbir sebep yok. Bu yarışı kendi sınıfımızda kazanarak, kendi grubumuz olan Grup A’ya da mümkün olan maksimum puanları almak istiyoruz.’ şeklinde konuştu.

WRC ile ilgili bilgileri www.rallyofturkey.org adresinden yayınlanıyor.

Top