You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Büyük Şölen Başlıyor

Büyük Şölen Başlıyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4.yarışı olan Türkiye Rallisi 15-18 Nisan tarihlerinde İstanbul’da büyük mücadeleye sahne olacak. Bu dev organizasyonda geçen yılın takımlar birincisi Bonus Parkur Racing de 3 yeni ekip ile yer alacak…

Dünyanın en hızlı pilotlarına ev sahipliği yapan, Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) dördüncü ayağı Türkiye Rallisi, 15-18 Nisan tarihleri arasında efsaneler şehri İstanbul’da koşulacak. 43 WRC, 30 Ulusal ve 9 Historic Rally olmak üzere toplam 82 ekibin yer aldığı organizasyon, 32 ülkedeki 633 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşan WRC, toplamda on saati aşan Türkiye Rallisi canlı yayın programıyla TRT ekranlarında olacak.

Bu sezon Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree, Pirelli, Dexter, Technospray ve AEK Welding desteğinde mücadele edecek geçen yılın takımlar birincisi Bonus Parkur Racing takımı da, bu büyük yarışta 3 yeni ekiple yer alacak.

2.5 yıllık aradan sonra ralli parkurlarına dönen 1999 Balkan ve Türkiye, 2002-2006-2007 Türkiye Ralli Şampiyonu, 2005 Türkiye Ralli Süper 1600 Şampiyonu Ercan KAZAZ, Özden YILMAZ co-pilotluğunda Mitsubishi Lancer Evo IX direksiyonunda yeniden parkurlara dönüyor. 2008 Türkiye Ralli Şampiyonası ikincisi ve Türkiye Ralli Süper 1600 Şampiyonu Fatih KARA da benzer bir Mitsubishi Lancer Evo IX ile Bilge Ayan co-pilotluğunda 1.5 yıl aradan sonra Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışmanın heyecanını yaşayacak. 2009 Türkiye Ralli Şampiyonası ikincisi Burak ÇUKUROVA-Aykan Alakoç ekibi de Peugeot 207 Super 2000 ile bu sezon dahil oldukları Bonus Parkur Racing takımına puan kazandırmak ve şampiyonaya iddialı bir başlangıç yapmak hedefi ile marşa basacak…

2009 sezonunu Türkiye Ralli Takımlar Birincisi olarak tamamlayan Parkur Racing ekibi, ayrıca historic klasmanında da 3 ekiple yer alacak. Kemal Gamgam-Birol Otağ ekibi yeni hazırlanan Ford Escort MK2 ile, Engin Kap-Akın Bilgütay yeni hazırlanan Prototip Anadol STC16 ile ve Haluk Ünsal-Thomas Schartelmuller de Anadol A1 ile historic klasmanda dereceye girebilmek için ter dökecekler.

RALLİ ÖNCESİ PİLOTLARIN GÖRÜŞLERİ

Ercan KAZAZ
İstanbul da ilk defa düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası’nda Bonus Parkur Racing takımı adına 2,5 sene aradan sonra tekrar direksiyona geçmek çok güzel. Dünyanın sayılı şehirleri arasında sayılan İstanbul’daki yarışta Bonus Parkur Racing renkleriyle start almaktan gerçekten çok mutluyum. Bu sene Michael Schumacher’le başlayan dünyadaki trendi izleyip, Türkiye Şampiyonası’nda sponsorlar ve takımlar biz eski şampiyonları tek tek parkura geri getirmeyi başardı. Benim de bu yarışta görevim, takımımızın iki pilotu Fatih Kara ve Burak Çukurova’ya mümkün mertebe destek olmak ve takım için olası puanlar almak. En büyük arzum ise, bizi seyretmeye geleceğine inandığım seyircimize ve destekçilerimize güzel anlar yaşatmak. Daha sonrası yarış içinde zaten şekillenir diye düşünüyorum…

Fatih KARA
Vatani görevim nedeni ile uzunca bir süre parkurlardan uzak kaldım. Bu aradan sonra ilk yarışımızın WRC gibi büyük bir yarış olması hem avantaj hem dezavantaj. Avantajı bizim için çok iyi bir antrenman olması, dezavantajı ise rakiplerimin antrenmanlı olması. Bu sene çok başarılı bir ekiple yola çıkıyor olmak, benim için büyük bir şans. Otomobilimiz de tamamen yenilenerek çok iyi bir şekilde hazırlandı. Ralli öncesi yaptığımız test de çok verimli geçti ve hem otomobile alıştık hem de zamanımızı geliştirdik. Super 2000 kullanan rakiplerimizin otomobiline göre handikapımız olsa da, daha çok strateji ağırlıklı bir taktikle başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Bu kadar iyi ve kariyeri şampiyonluklarla dolu bir ekibe ve Garanti Bonus desteği eklenince kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Böyle büyük bir organizasyonun seyirciden de büyük ilgi göreceğine inanıyor ve otomobil severleri etaplarda Türk pilotlara destek olmaya davet ediyorum.

Burak ÇUKUROVA
Evet 2010 yılı gerçekten ne kadar zorlu geçeğini daha ilk yarıştan gösteriyor. Katılacağımız ilk yarışın WRC olması ve rakiplerimizin çok kuvvetli olması sezonun geri kalanı için bize ipuçları veriyor. Evet bu sene WRC ilk defa İstanbul’da yapılacak. Ben bu organizasyonun İstanbul’da olmasından son derece memnunum. Sonuçta co-pilotum Aykan Alakoç ile çok iddialı olabileceğimiz, çok iyi bildiğimiz bir parkurda mücadele etmek bize keyif verecek. Ayrıca bu sezon BONUS PARKUR RACING takımında yarışacak olmak, ekibin çok tecrübeli isimlerden oluşması ve Garanti Bonus gibi büyük bir desteğin olması da bizim için ayrıca artı değerler. İnşallah bunların hepsini en iyi şekilde kullanır ve yarışta Türk pilotlar arasında ipi göğüsleyen ekip oluruz. Tabi bu işi yaparken de yarışın genel klasmanında ilk 12 içerisinde olmak en büyük hedefimiz. Herkese kazasız belasız keyifli bir sezon olmasını dilerim.

Top