You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Heyecan İzmir’e Taşınıyor

Heyecan İzmir’e Taşınıyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tek asfalt yarışı olan Ege Rallisi, 08-09 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenleniyor. Geçen yılın takımlar birincisi Bonus Parkur Racing de, bu yarışta Fatih Kara ve Burak Çukurova pilotajında podyum hedefliyor… 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan Ege Rallisi, kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından 08–09 Mayıs 2010 tarihinde İzmir’de organize ediliyor. Startı Cumartesi günü saat 17.30’da Forum Bornova’dan verilecek rallinin seyirci etabı, servis alanı ve aktiviteleri Pınarbaşı İzmir Yarış Pistinde gerçekleştirilecek. 117 km’si özel etap olmak üzere 332 km uzunluğundaki asfalt parkurdan oluşan rallide, 8 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Forum Bornova’da verilecek startın ardından İzmir Pınarbaşı Yarış Pistinde saat 18.00’de Seyirci Özel Etabı koşulacak. 9 Mayıs Pazar sabahı erken saatlerde parkura çıkacak ekipler, aynı gün saat 12.00’de bir kez daha Seyirci etabında mücadele edecek ve saat 16.50 de finişe ulaşmaya çalışacaklar.

Bu sezon Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree, Pirelli, Dexter, Technospray, Ravika ve AEK Welding desteğinde mücadele eden geçen yılın takımlar birincisi Bonus Parkur Racing takımı da, bu büyük yarışta 2 ekiple yer alacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lider durumda yer alan Fatih KARA-Bilge Ayan Mitsubishi Lancer Evo IX ile, şampiyonada dördüncü sırada yer alan Burak ÇUKUROVA-Aykan Alakoç ekibi de Peugeot 207 Super 2000 ile hem pilotlar şampiyonasına hem de takımlar birinciliğine puan kazanmak hedefi ile çıkış alacaklar…

YARIŞ ÖNCESİ GÖRÜŞLER

Ercan KAZAZ – Bonus Parkur Racing Direktörü

Ege Rallisi’nde iki iddialı pilotumuzla yer alacağız. Burak’ın bu yarışta Peugeot 207 Super 2000 ile en iyi şekilde, iyi bir derece için savaşacağına inanıyoruz. Fatih ise bu yarışa puan almak için girecek ve şampiyonadaki pozisyonunu korumaya çalışacak. Bu iki sürücümüz sayesinde de takımlar birinciliğinde Bonus Parkur Racing’in puanlarını arttırmak amacındayız.

Fatih KARA – Pilot

Ege Rallisi’ni son olarak 2008 senesinde kazanmıştık. İyi bildiğimiz bir parkur, hatasız ve hızlı olmak gerekiyor. Otomobilimizle ilk kez asfalt bir parkurda yarışacağız ve yarış öncesi yapacağımız test sonrasında ayarlarımızı da tamamladıktan sonra güzel bir yarış geçireceğimize inanıyorum. Ayırca lastikler açısından da çok büyük bir sınav olacak. Biz bu noktada sponsorumuz Pirelli’ye güveniyoruz. En iyisini yapıp takım arkadaşım Burak Çukurova ile birlikte yarış sonunda podyumda yer almayı hedefliyoruz.

Burak ÇUKUROVA – Pilot

Yarış çok kısa ama her loop 4 etaptan oluşuyor. Sonuçta çok hızlı olmak gerekiyor ama aynı zamanda da hatasız olmak önemli. Benim Aykan ile 2002’den beri iyi tanıdığımız bir parkur, Pınarbaşı Pisti’ndeki seyirci özel etabının iki kez olması seyirci bakımından da güzel olacak. Bizim yarıştaki hedefimiz hatasız ve hızlı olmak. Sonuçta çok kuvvetli rakiplerimiz var her zamanki gibi, ama biz de elimizden gelenin en iyisini yapıp podyumun en üst basamağında yer almak için start alacağız. Herkese kolay gelsin…

Top