You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Beklenen Yarış Geldi

Beklenen Yarış Geldi

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenmiş olmasına karşın ülkemizin en başarılı organizasyonlarından biri olarak gösterilen ANOK Abant Tırmanma Yarışı Türkiye Tırmanma Şampiyonasının 2. ayak
yarışması olarak 22 – 23 Mayıs tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilecek.

Aldığı 96,3 puanla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından geçtiğimiz yılın en başarılı organizasyonu olarak değerlendirilen ANOK Abant Tırmanma yarışması 2010 yılında da sezonun en başarılı yarışı olma iddiasında.

Bolu ili Mudurnu ilçesine bağlı Abant yöresinde gerçekleşecek yarışmanın idari ve teknik kontrolü Bolu ili merkezindeki Anıtpark’ta gerçekleştirilecek. Teknik kontrolün ardından, yine Anıtpark’ta yerel yönetim ve sporcuların katılımı ile gerçekleşecek basın toplantısına geçilecek. Basın toplantısının ardından Bolu’nun en işlek meydanı olan Vilayet meydanı trafiğe kapanacak ve yarış otomobilleri ile seyirci Seremonik Start’ta buluşacak.

Geçtiğimiz yıl kullanılan parkurda yapılan en büyük değişiklik ise servis alanı. Sezon öncesi kulübümüzün sporcuları ve takımlarla gerçekleştirdiği toplantıların ardından ortaya çıkan ortak kanaat, servis alanın iyileştirilmesi yönünde olmuştu. Bu kanaate göre çalışmalarını yönlendiren kulübümüz Servis Alanı’nın iyileştirilmesi, yarışmanın genel akşının daha da çarpıcı hale gelmesi ve yarışmacıların seyircilerle olan etkileşimini artırmak amacı ile Servis Alanı’nı Abant Gölü kenarına aldı. Abant’ın eşsiz güzelliğinin kıyısında gerçekleşecek servis, seyirciler tarafından gezilmek üzere açık olacak.

Abant Gölü’ne yalnızca 1 km mesafede bulunan parkurun daha fazla seyirci alabilmesi için göl etrafında bulunan tüm oteller ile görüşmeler gerçekleştirilerek, seyircinin bilinçlendirilmesi için önemli adımlar atıldı. Seyircinin parkur içerisinde müsabakayı takip edebilmesi için ayrı bir ekip görevlendirildi. Seyircilerin yarışmayı kolay takip edebilmesi amacı ile otomobil sporları kurallarını, tırmanma branşının sistemini, şampiyona puan durumunu ve sporcular ve otomobilleri ile ilgili bilgi içeren bir Tırmanma Bülteni hazırlandı. Geçtiğimiz yıl seyirciden büyük ilgi gören ‘Tırmanma Bülteni’ bu yıl geliştirilerek seyirciye yine ücretsiz dağıtılacak.

ANOK Başkanı Sayın Meriç DEMİRALP yarışma hazırlıklarıyla ilgili; ‘Geçtiğimiz yıl başta sporcular olmak üzere, federasyon, yerel yönetim ve halk tarafından büyük beğeni toplayan ANOK Abant Tırmanma yarışını geleneksel hale getirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bolu Belediyesi ve Bolu Valiliği tarafından büyük destek gören yarışmamıza bu yıl Mudurnu Belediye Başkanı Sayın Mehmet İnegöl’ün de büyük destekleri var. Bolu İli’nin, Mudurnu İlçesi’nin ve Abant Gölü’nün tanıtımında rol almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’ dedi.

Top