You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 20. Ege Rallisi’nin Galibi Burak Çukurova Oldu

20. Ege Rallisi’nin Galibi Burak Çukurova Oldu

Türkiye Ralli  Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan 20. EGE Rallisi, Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından 8-9 Mayıs 2010 tarihinde İzmir’ de organize edildi. Cumartesi günü saat 17:45 de Forum Bornova’dan başlayan yarış, Pazar günü 16:50’de İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde sona erdi.

Hızlı asfalt etapları ile Türkiye Şampiyonası’nın gözde yarışlarından olan Ege Rallisi, bu sene 20. kez organize edildi. 29 otomobilin kayıt yaptırdığı yarışta, Historic Ralli ve Mahalli Ralli otomobilleri dahil 28 otomobil start aldı.

8 Mayıs Cumartesi günü Forum Bornova’daki startın ardından İzmir Ülkü Pisti’nde koşulan AGT Özel Seyirci etabını geçen ekipler ilk günü lider tamamlamak için mücede ettiler. Etabın en iyi zamanını 5 kapı numarası ile yarışan Mehmet Besler-Cihan Özdamar ikilisi yaparken, ikinci zamanı ST Racing’den Serkan Yazıcı-Kaan Özşenler, üçüncü zamanı ise Bonus Parkur Racing pilotu Burak Çukurova-Aykan Alakoç  ikilisi yaptı. İlk gün koşulan AGT Seyirci Etabı İzmir’li yarış severlerden büyük ilgi gördü.

Pazar günü ilk etabı kazanan Burak Çukurova- Aykan Alakoç ikilisi idi. Serkan Yazıcı’nın cevabı geçikmedi. 10.8 Km’lik Efemçukuru etabında 08.09,8’lik derecesi ile birinciliğe yerleşen Yazıcı, ilk loop boyunca bu temposunu korumayı başardı. İlk loop Fatih Kara ile Mahmet Besler’in üçüncülük mücadelesi izleyenlere keyif verdi. İkinci loop başlarken lider Yazıcı ile Bonus parkur Racing pilotu Burak Çukurova’nın arası 9.6 saniye idi. Öğlen servise gelen otomobiller, İzmir Ülkü Pist’inde seyircilere yine bir görsel şölen izlettirdiler ve Burak Çukurova ikinci kez koşulan seyirci etabının galibi oldu. Yarışın sondan bir önceki etabında Burak Çukurova yaptığı derece ile liderliği ele geçirirken, ST Racing pilotu Serkan Yazıcı yarışın son etabı Beyler’de lastik patlatıp üçüncülüğe düştü. İkinci sırada yarışı bitiren Mitsubishi Evo ile yarışan Fatih Kara-Bilge Ayan oldu.

Pazar günü Çatalca, Efemçukuru, Gödence ve Beyler etaplarının ikişer, AGS Özel Seyirci Etabı’nın bir kez koşulmasının ardından yapılan ödül töreni sonrası yarış sona erdi.

Top