You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Peugeot Sport Türkiye, 19 Mayıs Resmi Geçit Töreni’ne Katılıyor

Peugeot Sport Türkiye, 19 Mayıs Resmi Geçit Töreni’ne Katılıyor

Peugeot Sport Türkiye Ekibi Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Faruk Özak’ın davetiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenecek Resmi Geçit Töreni’ne katılacak.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak Resmi Geçit Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şeref tribünündeki yerini almasıyla başlayacak. Törende beden eğitimi ve spor gösterileri sunulacak. İlk defa bir ralli otomobili Resmi Geçit Töreni’nde sporcular arasında yer alacak ve tüm devlet protokolü önünden geçiş yapacak. Tören tüm Türkiye’de televizyon kanallarından da canlı olarak yayınlanacak. Milli sporcular Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney’in pilotajında Peugeot 207 Super 2000 ile törene katılacak ekibe Peugeot Türkiye’den de bir grup eşlik edecek.

Peugeot Sport Türkiye, Eurosport Events tarafindan düzenlenen Kıtalararası Ralli Şampiyonası (Intercontinental Rallye Challenge) IRC’de tüm dünyada Milli Sporcular Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney’den oluşan ilk ve tek bayan ekip ile Türkiye adına yarışacak. Türk Hava Yolları, Total, Ansell, Yokohama, Red Bull, Gefco, Golden Bay Tour, Peugeot Finans, KS Tools ve OMP sponsorluğunda yola çıkan Peugeot Sport Türkiye Ekibi, Devlet Bakanı Sayın Hayatı Yazıcı’nın da Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu olarak verdiği destek ile Türk Bayrağı’nı tüm dünyada dalgalandıracak.

İstanbul’da düzenlenen WRC Türkiye ayağı ile yarışlara başlayan Peugeot Sport Türkiye Ekibi genel klasmanda en iyi Türk ekip oldu, bayanlardan kurulu tek ekip olarak yarışta start alan ekip aynı zamanda genel klasmanda da 12’nci sırada finiş gördü.

Bu yarışın ardından Peugeot Sport Türkiye Ekibi sırasıyla Sardunya-Italya, Ypres-Belçika, Açores-Portekiz, Madeira-Portekiz, Barum-Çek Cumhuriyeti, San Remo-Italya ve Rally of Scotland-Ingiltere olmak üzere toplam 7 yarışta mücadele edecek. IRC Yarışları 59 ülkede 116 milyon eve ulasan Eurosport kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Peugeot Sport Türkiye Ekibi, üzerinde sergilenen dev Türk bayrağı sayesinde Türkiye’nin tüm dünyada tanıtımına katkıda bulunacak. Ayrıca bayan pilotlar, giyecekleri tulumlarda yer alan Türk bayrağı ile Türk kadınının yerini ve konumunu sergileyen elçiler olacaklar. Etkinlik ile heyecanı benzersiz bir şekilde bir araya getiren Peugeot ise bu proje ile Türkiye’deki Peugeot tutkunlarının Peugeot markası ile daha da fazla gurur duymalarını sağlamayı hedefliyor.

Top