You are here
Home > WORLD > SWRC > S-WRC: Uçan Finli Ketomaa İçin İlk S2000 Zaferi

S-WRC: Uçan Finli Ketomaa İçin İlk S2000 Zaferi

S-WRC kategorisi için dördüncü ayak olan Yeni Zelanda’da zafere Jari Ketomaa ve co-pilotu Mika Stenberg ulaştı. İkili Fiestaları ile başka bir Ford ekibi olan şampiyona lideri Xevi Pons – Alex Haro ikilisini yaklaşık bir dakika geride bıraktı.

Ketomaa’nın ilk S-WRC zaferinde, cuma günü bozulan ve aracın performansını ciddi şekilde etkileyen kam sensörünü tamir eden Shanghai FCACA Rally Team mekanikerlerinin de önemli payı oldu.

İkinci sırayı alan Xevi Pons bu sonuçla şampiyona liderliğindeki yerini sağlamlaştırdı. Son gün yaptığı ataklarla Pons’u geçmeye çalışan ancak yarışı 3. sırada bitiren Martin Prokop iyi bir sonuç aldıklarını ancak şampiyonada iddialı olmak istiyorlarsa yarış kazanmaya başlamaları gerektiğini söyledi.

3 Ford Fiesta S 2000’in arkasında dördüncü sırayı ise Skoda Fabia S2000 pilotu Patrik Sandell aldı. Bir diğer Fabia pilotu Nasser al-Attiyah ise beşinci sırada yarışı tamamladı.
Cuma günü’nün altıncı etabında attığı takla ile Fiestasına ciddi derecede hasar veren Janne Tuohino araç tamir edilip Süper Ralli kuralıyla ikinci gün yarışa döndü ancak finişe gelmeden tekrar yarıştan çekildi.

Cumartesi günü motoru zarar gören, Fiat Abarth Grande Punto S2000 pilotu Albert Llovera’nın Pazar günü yarışa dönme umudu ise sonuçsuz kaldı.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top