You are here
Home > WORLD > WRC > Citroen Finlandiyadan Memnun Ayrıldı

Citroen Finlandiyadan Memnun Ayrıldı

Citroen ekibi Neste Oil Rinlandiya Rallisinde zafere ulaşamasa da alınan sonuç takım yönetimini ve pilotları memnun etti.

Sebastien Ogier bu yarışta ilk kez Citroen Junior Team yerine Citroen Total World Rally Team adına parkura çıktı. Sezonun geri kalanında da toprak yarışlarda Sebastien Ogier ve Sebastien Loeb, Citroen Total WRT adına yarışacaklar.

Finlandiya’da ilk gün her iki Sebastien, Ford kullanan rakipleri tarafından geçildi. Ogier yeni takımına ısınmaya çalışırken, Loeb ön tampon/spoiler setini kaybedince aracı yüksek hızlarda dengesizleşmeye başladı.

Cumartesi işler iyiye gitti ve her iki pilot daha iyi etap dereceleri alarak sıralamada üstlere çıktılar. Yarışın finişine gelindiğinde iOgier birinci sıradaki Jari-Matti Latvala ile arasındaki farkı 10 saniyeye kadar indirerek ikinci sıraya yerleşmiş, Loeb ise Petter Solberg’i geride bırakarak podyumdaki son yeri almıştı.

Yarış sonrasında yaptıkları açıklamalarda, Ogier; “Kimse ikincilikle yetinmek istemese de aslında bu sonuç benim için beklentimin de üstünde oldur. Cuma günü resmi Citroen takımıyla ilk kez start almanın da etkisiyle fazla dikkatliydim. Ancak kendime güvenim arttı ve ikinci gün gerçekten çok başarılı yarıştığımı düşünüyorum. Bu yarışta Jari-Matti’yi yakalamak imkansızdı, yarışı tamamen hakederek kazandı, tebrik ediyorum” dedi.

2008 yılında finlandiy rallisini kazanan Loeb ise; “ Muhteşem pilotajlarından dolayı Jari-Matti ve Sebastien’i tebrik ediyorum. Benim bu yarıştaki önceliğim şampiyonluk için puan kazanmaktı ancak tabi ki kazanabilme şansım olsaydı elimden geleni yapardım. İlk gün ön tamponumu kırdıktan sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarda zaman kaybettim ve zirveden uzaklaştım. Finlandiyadaki parkurda birkaç saniyeyi tekrar kazanmak çok zor. Kaybettiğim zamanı dengelemeliydim, ben de bunu yaptım.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Citroen Racing adına konuşan takım yöneticisi Olivier Quesnel “Ekiplerimizin yarışı ikinci ve üçüncü sırada tamamlamasıyla Markalar Şampiyonasındaki farkı 8 puan daha artırarak ellibeşe çıkardık. Her iki pilotumuzu başarılı sürüşleri için tebrik ediyoruz. Ayrıca Citroen olarak spora olan saygımız nedeniyle pilotlarımıza sıralama değişikliği için herhangi bir takım emri uygulamadık.” diyerek Loeb’ü bir üst sıraya çıkarmadıklarını vurguladı.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top