You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Tozu Dumana Katıyoruz

Tozu Dumana Katıyoruz

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl 37.si düzenlenecek olan Hitit Rallisi için geri sayım başladı.

Türkiye Ralli Şampiyonası 8. Ayak yarışı olarak koşulacak olan Hitit Rallisi bu yıl 14–15 Ağustos 2010 tarihlerinde Bolu’da organize ediliyor.

Mayıs ayında gerçekleştirilen ANOK Abant Tırmanma yarışmasının gözlemci raporlarıyla tescillenen kendi rekorunu kırma başarısının ardından 37. Hitit Rallisi için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

37. Hitit Rallisi’nin kapanan kayıtlarında 34 Türkiye Ralli Şampiyonası, 7 Türkiye Historic Rally Şampiyonası katılımının yanı sıra 5 farklı takım da mücadele edecek.

14 Ağustos Cumartesi akşamı Valilik binası önünden 20:30’da verilecek seremoni start ile başlayacak organizasyon, 21:30’da Seyirci Özel Etabı ile devam edecek. Bolu Valisi Sn. İbrahim Özçimen ve Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek organizasyona Bolu Belediyesi’nin tahsis ettiği servis araçlarıyla seyircilerin transferleri sağlanacak.
Şehir merkezinde, Bolu Spor tesislerine komşu olan asfalt zeminli servis alanın karşısında yer alan ve bu özel gece için aydınlatması yapılan, toprak zeminli ‘Seyirci Özel Etabı’nın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Pazar günü (15 Ağustos) saat 08.20’de başlayacak yarışma, Aladağlar’ ın muhteşem doğasında gerçekleştirilecek. Kızık, Aladağ ve Gölcük isimli üç etaptan oluşan rallinin birinci kısmı saat 10.45’ de sonlanacak ve ilk otomobil 10.59‘da servis alanına dönecek. Pazar günü Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen servisler meraklıları ve spor sevenleri etaplardaki seyirci noktalarına ve servis alanına taşıyor olacaklar.

Üç kısımdan oluşan yarışma 15 Ağustos Pazar günü saat 16.52’de sona erecek. Yarışmanın tamamlanmasının ardından Servis Alanında Bolu Valisi Sn. İbrahim Özçimen ve Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz’ın katılımıyla finiş takında dereceye giren yarışmacılar kupalarını alacaklar.

Seyirci ve basın servislerinin yanı sıra, seyirci alanlarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla seyirci haritaları, seyirci yönlendirme tabelaları ve yol tariflerinin de unutulmadığı organizasyonda kurallar, otomobiller, puan durumu ve yarışmacılarla ilgili kısa bilgileri içeren, 2000 tirajlı Ralli Gazetesi de tüm seyircilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bolu Merkez ve Bolu Aladağ mevkiinde organize edilecek 37. Hitit Rallisi’nde buluşmak dileğiyle…

Top