You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 37. Hitit Rallisi’nin Galibi Yağız Avcı Oldu

37. Hitit Rallisi’nin Galibi Yağız Avcı Oldu

Ankara Otomobil Sporları Kulübü ANOK tarafından 14-15 Ağustos tarihlerinde organize edilen 37. Hitit Rallisi sona erdi.

Bolu’da organize edilen yarış Cumartesi günü Valilik Meydanı’ndan verilen startla başladı. Start öncesi yapılan basın toplantısına yarışmacıların yanı sıra, Bolu Valisi Sn. İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Sn. Alaaddin Yılmaz ve Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Suat Çelen VE TGEV Genel Müdürü Sn Nurdan Şahin katıldı. Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği yarış Valilik Meydanı’ndan Cumartesi akşamı saat 20:30’da başladı. Ardından ralli otomobilleri, Karaçayır mevkiinde seyirci için özel hazırlanan Lunapark etabına giderek yarışın ilk özel etap startını aldı. TRT Spor ve TRT 3’den de canlı yayınlanan etap Bolu halkı kadar, televizyon başındaki motorspor severlerin de beğenisini kazandı.

Özel seyirci etabının galibi 1.21:5 zamanı ile en iyi zamanı yapan Fiesta S2000 pilotu Yağız Avcı, Pazar günü Aladağlar’da koşulacak etaplarda iddialı olacağının ilk sinyalerini verdi. Pazar günü dokuz etabın koşulacağı gün, sabah 9:23’de Kızık etabı ile başladı. Kızık etabında Yağız Avcı yine en iyi zamana imza atarken en yakın rakibi ST Racing pilotu Serkan Yazıcı idi. Üçüncü özel etabın normal etaba çevrilmesinin ardından dördüncü etaba giden pilotlar yarışın ilk kısmını tamamlayıp şehir merkezindeki servis alanına geldiler. İlk kısım sonunda Bonus Parkur Racing pilotu Mitsubishi EVO X ile yarışan Ercan Kazaz üçüncü sıradaydı. Şampiyona klasmanında ikinci sırada bulunan iddialı isimlerden Burak Çukurova-Aykan Alakoç da 4.özel etapta meydana gelen fren problemi ile oldukça zaman kaybetti ve ralliyi dördüncü sırada tamamladı.

Sıcak bir havada yapılan yarışın ikinci kısmı pilotları dayanıklılık ve performans açısından zorlamaya başladı. En iyi etap zamanlarına yine Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve Serkan Yazıcı- Kaan Özşenler ikilileri yaparken, üçüncülük pozisyonu için çekişen isimler takım arkadaşı da olan Farih Kaza ve Ercan Kazaz idi. Ercan Kazaz yedinci etapta yarış dışı kalınca podyumun ilk üç basamağı neredeyse belirlenmiş oldu. Üçüncü ve son kısımda da klasmanda bir değişiklik olmayınca Bolu’da düzenlenen 37. Hitit Rallisi’nin genel klasmanı şu şekilde oluştu:

1- Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez    Castrol Ford Team Türkiye  55:10.0
2- Serkan Yazıcı – Kaan Özşenler       ST Racing                            55:47.4
3- Fatih Kara – Bilge Ayan                  Bonus Parkur Racing           57:02.6

Genç Pilotlar kategorisinde yaşanan çekismenin galibi ise Bonus Parkur Racing pilotu Özen Özer – Bora Arabacı ikilisi olurken yarışın en hızlı bayan pilotu Serpil Pak oldu. Bayan co-pilotlar kupasını kaldıran isim ise Ünal Şenbahar ile yarışan Emire Cantürk idi.

37.Hitit Rallisi aynı zamanda Historic Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yaptı. Yarışı Ford Escort MK II ile yarışan Kemal Gamgam-Birol Otağ ikilisi kazandı.

Yarış sonunda konuşan ANOK başkanı Sn. Meriç Demiralp şunları söyledi: “ Ankara Otomobil Sporları kulübü olarak 37. Hitit Rallisi’ni başarı ile organize ettiğimiz için çok mutluyuz. Başta Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi olmak üzere yarışımıza destek veren tüm yerel idareye teşekkür ederiz. İkinci kez Bolu’da düzenlediğimiz Hitit Rallisi’ni Bolu halkı da sahiplenmiş durumda. Seneye yine burada olmayı planlıyoruz. Ayrıca izlettirdikleri sportif mücadele ve başarıları için tüm sporcuları kutluyorum.”

41 otomobilin katıldığı Ankara Otomobil Sporları Kulübü ANOK tarafından organize edilen yarış sonunda 34 otomobil finişe ulaştı.

Ayrıntılı bilgi için:

Adres     :  Uğur Mumcu Cad. 47/2 GOP Çankaya – Ankara
Tel     :  +90 (312) 436 09 13
Faks     :  +90 (312) 436 09 14

[email protected]
www.anok.org.tr
www.hititrallisi.net

Top