You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Bozhane’de Ünlü Rüzgarı

Bozhane’de Ünlü Rüzgarı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından 29 Ağustos tarihlerinde organize edilecek olan ve Mapfre Genel Sigorta sponsorluğunda yapılan Bozhane Tırmanma yarışı ile son bulacak.

Bozhane’de öncü otomobil olarak Türkiye’nin en hızlı pilotlarından, bu sene İtalya’da ülkemizi temsil eden ve Eylül’de Amerika’da Rally New York’a katılacak olan Volkan Işık start alacakken, copilot koltuğunda daha once de Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarında copilotluk yapmış olan ünlü şarkıcı Sibel Tüzün olacak. Tırmanma Şampiyonası’nın final yarışının İstanbul’da organize ediliyor olması açısından katılımın ve izleyicinin yoğun ilgisi bekleniyor. Ünlü similar da hafta sonuna keyif katacak.

26 Ağustos Perşembe günü kayıtların kapanacağı yarışın antreman çıkışları ve yarış 29 Ağustos Pazar günü yapılacak. İki çıkış üzerinden yapılacak yarışın parkuru 6,70 Kilometre uzunluğunda ve itrifası 151 metre. İlk yarış saat 14:30’da başlayacakken, ikinci yarışın başlama saati 16:30.

Bu sene Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6 kategori üzerinden koşuluyor ve birçok kategoride matematiksel olarak şampiyonlar belirlendi. Ancak İstanbul’da organize edilen ve efsanevi Bozhane parkurunda yapılacak yarışa İstanbul’lu yarışçılardan yoğun ilgi bekleniyor. Bu sene İSOK üyesi yarışmacılar her sene olduğu gibi daha az kayıt ücreti ödeyerek yarışta start alabilecekler.

Yarışma direktörü Halid Avdagiç şunları söyledi: “Yarışımızın hazırlıkları son aşamada. Teknik gereklilikleri yerine getirdik yarışın akışı ile ilgili. Şimdi de basın ve seyirci ilgisi için çalışıyoruz. Bu sporun popülerleşmesi ve gelişimi için İSOK olarak üzerimize düşeni yapma gayretimiz devam ediyor. Sibel Tüzün ile start alacak Volkan Işık güvenlik (öncü) otomobil görevinde olacak ve efsane parkurda güzel görüntüler izleyeceğiz. Kendilerine destekleri için teşekkür ederiz. “

Yarışla ilgili bilgilere www.isok.org.tr adresindeki Yarış Online sayfasından ulaşabilirsiniz.

Top