You are here
Home > WORLD > JWRC > J-WRC’nin Parlayan Yıldızı Kruuda’ya Ödül Verildi

J-WRC’nin Parlayan Yıldızı Kruuda’ya Ödül Verildi

Elde ettiği başarılarla adından söz ettiren 17 yaşındaki Estonyalı pilot Karl Kruuda, ADAC Almanya Rallisi’nin ardından “Abu Dhabi Spirit Of The Rally” ödülüne layık görüldü. İlk Dünya Ralli Şampiyonası sezonunu geçiren Kruuda, Portekiz Rallisi’nde podyumda finiş gören en genç J-WRC pilotu olurken, Almanya’da elde ettiği üçüncülükle de başarısını sürdürdü.

Abu Dhabi Turizm Bakanlığı tarafından verilen “Ralli Ruhu Ödülü” yeteneğiyle olduğu kadar gösterdiği performans ve takım ruhuyla elde ettiği başarılardan dolayı Estonyalı pilota verildi.

“İyi bir yarış oldu bizim için ve ödüle layık görüldüğümüzden dolayı çok gururluyum.” diyen Kruuda, “Almanya zor bir ralli, etaplardan bazılar çok zordu. Ancak yaptığım her kilometrenin ardından kendimi geliştiriyorum.” dedi.

J-WRC’de lider Aaron Burkart’ın 7 puan arkasında ikinci sırada yer alan Kruuda, yaşından dolayı bazı Dünya Ralli Şampiyonası ayaklarında yarışamayacak. Bazı yarışların normal etaplarındaysa aracı, Kruuda’nın ko-pilotu, 22 yaşındaki Estonyalı Martin Jarveoja kullanıyor.

Haber : Efe ERSOY

Top