You are here
Home > WORLD > IRC > Colin McRae IRC Ödülü’nü Kazanan: Juho Hänninen

Colin McRae IRC Ödülü’nü Kazanan: Juho Hänninen

Sezonun bitimine iki yarış kala IRC Şampiyonluğu’nun önemli adaylarından olan Juho Hänninen Sanremo Rallisi sonrası aldığı Colin McRae IRC Flat Out Trophy ile moral buldu.

IRC mücadelesine dahil olmadan önce sadece 5 asfalt yarışta start alan ancak sonrasında asfaltta her yarış performansını artıran Fin pilot, İtalya’da da takım arkadaşı “asfalt uzmanı” Jan Kopecky’yi gölgede bırakan bir performans sergiledi.

Hänninen yarışı ikinci sırada tamamlarken iki etapta en iyi zamanlara imza attı.

Colin McRae IRC Flat Out Trophy IRC yarışları sonrası; Colin’in babası Jim McRae, Eurosport Events Editorial ve Program Gelişimi Müdürü Gilbert Roy ve IRC Motorsporları Gelişim Bölümü Yöneticisi Jean-Pierre Nicolas’tan oluşan bir jürinin değerlendirmesi sonucu seçilen pilota veriliyor.

Sanremo sonrası ödülünü jüri üyelerinden Jean-Pierre Nicolas’ın elinden alan Hänninen ödülle ilgili sorulara :

“Bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Yıllar önce Finlandiyada yarışları seyrederken McRae’nin sürüşünü çok beğenir ve büyüleyici olduğunu düşünürdüm. Geçtiğimiz yıl benzer bir performans sergiledim, çok etap kazandım ama çok kaza yaptım. Şimdi biraz daha farklı bir taktikle yarışıyorum ama sanırım hala onun gibi limitleri zorluyorum.” şeklinde cevap verdi.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top