You are here
Home > WORLD > IRC > Mikkelsen Altın Etap Ödülünü Kazandı

Mikkelsen Altın Etap Ödülünü Kazandı

Kıbrıs Rallisi’ne şansızlık biçimde ilk etaba bile başlayamadan veda eden Norveçli Fiesta pilotu Andreas Mikkelsen, toplam 150.000 euro ödüllü Love Kıbrıs Altın Etap yarışını kazanarak adadan mutlu ayrıldı. 25 km.lik asfalt toprak karışık zemine sahip etabın iki kez geçilmesinden oluşan yarışta, ilk geçitse Norveçli pilot en yakın rakibi ve Kıbrıs Rallisi kazananı Nasser Al Attiyah ile 10.3 saniye fark açtı. İkinci geçişte bu fark 8.2 saniye indi. Norveçli 40.000 euroluk ödülü kazanırken, Roman Kresta Grup N mücadelesini kazanıp 10.000 euro ve Karl Kruuda’da en iyi iki çeker olarak 10.000 euro kazandı.

Mikkelsen, “Kıbrıs Rallisinde çok büyük bir şansızlık ile kaldıktan sonra bu yarışa tam atak stratejisi ile başladık. İlk geçişte yol temizlik en iyi zamanımızı yaptık. İkinci geçişte yoldaki taşlar daha irileşti. Ama sorunsuz finişe ulaştık.” dedi. Nasser Al Attiyah ise, “Kendi adıma güzel bir haftasonu yaşadık. Andreas’ın Fiestası’nda yeni tip egzost vardı. Buda ona yaklaşık on üç beygirlik ek güç sağlıyor.” dedi.

Birçok ekibin lastik ve mekanik arızalardan zor anlar yaşadığı yarışta, Türk ekibi ise ikinci geçişte takla atarak yarışa veda etti.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top