You are here
Home > WORLD > WRC > 2011 Portekiz Rallisi Lizbon’dan Start Alacak

2011 Portekiz Rallisi Lizbon’dan Start Alacak

2010 WRC sezonunun son günleri yaşanırken, 2011 takvimine dahil organizasyonlardan haberler de gelmeye başladı. 24-27 Mart tarihlerinde koşulacak Portekiz Rallisi’nde ise yeni sürprizler mevcut. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, bu sezon büyük ilgi gören WRC roadshow’u daha da geliştirmek amacı ile Portekiz’in başkenti Lizbon’da yarışın özel seyirci etabının koşulmasına karar verildi.

Ekipler Çarşamba günü Algarve’de antrenmanlarını ve shakedown’u tamamladıktan sonra 300 km mesafe kat ederek 3 km’lik sokak etabını geçmek üzere Lizbon’a gelecekler. Perşembe günü saat on da etabın antrenmanlarını elektrikli arabalarla yapacak ekipler, geçit törenine katıldıktan sonra etabı koşacaklar. Etap içinde birçok zıplama, şigan olduğu gelen bilgiler arasında. Lizbon’daki etap koşulduktan sonra Algarve’deki klasik formata dönecekler.

Organizasyon komitesinden bir yetkili,“2010’da WRC Roadshow’u 40.000 seyirci takip etti. 2011’de Lizbon’a taşıdığımız seyirci etabı ile bu rakamı yükseltmeyi ve Portekiz Rallisini eski coşkun günlerine döndürmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

HABER : Aykut Bilir

Top