You are here
Home > WORLD > SWRC > İngiltere Mikkelsen’in, Şampiyonluk Pons’un

İngiltere Mikkelsen’in, Şampiyonluk Pons’un

Bu haftasonu koşulan İngiltere Rallisi S-WRC şampiyonunu belirleyen yarış oldu. Geçtiğimiz hafta Skoda UK Takımı ile anlaşarak IRC’de 2011 koltuğunu garantileyen Andreas Mikkelsen, direksiyonuna geçtiği Skoda Fabia Super2000 ile Stobart M-Sport takımının iki Focus WRC’sini geride bırakarak yarışı genel klasman onuncusu olarak yarışı tamamladı.

S-WRC’de en yakın rakibi olan İrlandalı Craig Breen ve Ford Fiesta Super2000’ine altı dakika farkla rahat kazandı. 21 yaşındaki Norveçli pilot, “Ketooma ile sıkı bir mücadele içindeydik. Fakat kalınca baskı azaldı ve rahat biçimde kazandık.” dedi.

İngiltere Rallisi’ne başlamadan önce aralarında çok az puan farkı ile çekişen Xevi Pons ve Jari Ketooma arasındaki mücadele, Ketooma’nın Pazar günü ilk etapta kalması ile Pons’un rahatlamasına ve serisinde üçüncülük ile bitirerek 2010 sezonu S-WRC şampiyonu olması ile sonuçlandı.

Pons, “Hiç kolay bir yarış değildi. Her etapta çok dikkatli sürüp finişe ulaştık. Bu şampiyonluk benim takımım ve sponsorlarım için çok önemli.” dedi.

2010 SWRC Puan Durumu

1. Pons  123
2. Sandell  111
3. Prokop  104
4. Ketomaa 101
5. Kosciuszko  73

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top