You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb, Galler’de 62. Galibiyetini Kazandı

Loeb, Galler’de 62. Galibiyetini Kazandı

Sebastien Loeb sezonun sekizinci kariyerinin altmış ikinci galibiyetini İngiltere Rallisi’nde kazandı. Galler’deki Cardiff bölgesinde koşulan yarışta sıra dışı hava koşullarında yarışan ekipler zor anlar yaşadılar.

Fransa’da yedinci şampiyonluğu ilan ettikten sonra hızını kesmeden kalan iki yarışı da kazanan Loeb, “Koşullar ve Peter beni çok zorladı. Etaplar müthiş kaygan ve sürprizler ile dolu idi. Cumartesi günü bazı hatalar yaptık Ama sonuçta gene zirvedeyiz.” dedi. Loeb’in co-pilotu Daniel Elena ise, “ C4 WRC gibi muhteşem bir araca kazanarak veda etmek harika.” dedi.

Loeb’in ardından ikinci olan ve başından sonuna kadar nefes aldırmayan ve pilotlar sıralamasında üçüncülüğü kazanan Peter Solberg ise, “Fabrika araçlarınızı yenmek çok zor. Elimden geleni yaptım ve limitlerde gittim. Harika bir mücadele idi. Dünya üçüncülüğü benim takımım ve sponsorlarımız için çok büyük bir hediye. Bir süre ailem ile vakit geçirip gelecek seneye hazırlanmak istiyorum.” dedi.

Ford’un yükselen yıldızı Jari-Matti Latvala ise yarışın üçüncülüğünü ve Pilotlar sıralamasında ikinciliği elde etmesi ardından, “Müthiş zor bir yarıştı. Hava ve zemin çok zorlayıcı idi. Ama bu seneki hedefime ulaşmaktan mutluyum. Seneye hedefim Dünya Şampiyonluğu olacak.” dedi.

Dördüncülüğü Mikko Hirvonen alırken, beşincilik Citroen ile son yarışını yapan Dani Sordo’nun oldu. Stobart M-Sport takımı pilotu Henning Solberg ise son gün yaşadığı problemlere karşın altıncı sırada finişe geldi. Gelecek sezon için geleceği belirsiz olan eski Formula 1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ise yaşadığı şanzıman sorunlarına karşın sekizinci sırada yarışı tamamlarken, eski spec. Bir Subaru Impreza WRC ile yarışan Mads Ostberg dokuzuncu olarak puanlar aldı. Onuncu sırada ise Skoda Fabia S2000 ile gelecek sene Skoda UK ile IRC’de göreceğimiz Andreas Mikkelsen vardı.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top