You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Mezopotamya Rallisi’nin Galibi Menderes Okur-Aras Dinçer İkilisi

Mezopotamya Rallisi’nin Galibi Menderes Okur-Aras Dinçer İkilisi

İlki 2007 yılında gerçekleştirilen ve bölgede yapılan ilk otomobil sporu aktivitesi olarak büyük yankı uyandıran Mezopotamya Rallisi’nin galibi, Tok Sport adına Mitsubishi EVO IX yarışan Menderes Okur – Aras Dinçer ikilisi oldu. Bonus Parkur Racing’in genç sürücüsü Özen Özer ve yardımcı sürücüsü Burak Söğüt takip ederken podyumun son basamağına çıkan ekip ise Nebil Erbil – Oğuz Bozkurt ikilisi oldu.

Bu yıl ilk kez Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan veren ve açıklanan tarih değişikliği nedeniyle geçmiş yıllara kıyasla daha az kayıtla başlayan ralli, yine Mardin halkının, yerel ve ulusal medya mensuplarının büyük ilgisine sahne oldu.

Mardin şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndan 13 Kasım 09:30’daki start töreni ile başlayan ve 85.65 km’si toprak zeminli özel etap olmak üzere toplamda 315.90 kilometreden oluşacak rallinin birinci günü, Çağlar (7.30 km), Mardin (6.15 km), Sancar (5.50 km), Kabala-Bilen (9.60 km) etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından Menderes Okur’un birinciliğiyle tamamlandı. 13 Kasım Pazar günü dört etabın bir kez daha geçileceği ralli, başladığı noktada; Cumhuriyet Meydanı’nda 11:45’te ilk otomobilin gelmesiyle sona erdi.

Genel klasmanda birinciliği 1saat 1dk 6,3 saniyelik derecesi ile Tok Sport adına yarışan Menderes Okur Aras Dinçer ikilisi alırken, onları Bonus Parkur Racing’ten 1saat 1dakika 48,1 saniyelik derecesi ile Özen Özer ve Burak Söğüt takip etti. III. Mezopotamya Rallisi’nin genel klasman üçüncüsü ise Nebil Erbil ve Oğuz Bozkurt ikilisi oldu.

Grup H’ta birinciliği Opel Kadett ile yarışan Tan Uydaş ve Yıldıray Öcal aldı. Araçlarında yaşadıkları sorunlardan dolayı Pazar günü Süper Ralli yapan sürücülerden Mahmut Ayverdi ve Doğan Ekmekçi teşvik kupası almaya hak kazandılar.

Kupa almaya hak kazanan pilotlarımıza kupalarını Mardin Valisi Sn. Hasan Duruer takdim etti. Federasyon Başkanımız Sn. Mümtaz Tahincioğlu, Mardin Otomobil Sporları Kulübü ile birlikte üçüncüsü yapılan bu organizasyon sonucunda teşekkür plaketlerini ödül töreni esnasında Mardin protokolüne sundu.

Bayram öncesi muhteşem bir hava eşliğinde yapılan organizasyonda, tüm katılımcılar Mezopotamya Rallisi vesilesi ile Mardin’de bulundukları için sportif ve kültürel anlamda duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öte yandan Suriye Federasyonu’ndan gelen delegelerle, önümüzdeki yıllar için Suriye – Türkiye işbirliği ile ilgili planlama ve çalışmalar hakkında görüşlerini paylaşırlarken önümüzdeki yıl sportif takvim oluşturulurken Mezopotamya Rallisi’nin uluslararası yapılması ile ilgili çalışmaların ilk adımını atmış oldular.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Mezopotamya Rallisi’nde görevli olarak yer alan isimlerin çoğunluğunun Mardin bölgesinden olması da dikkat çekiciydi. Ayrıca katılımcılar arasında yer alan Ömür Yıldırım’ın yardımcı sürücüsü Ercan Kerelti’nin de Mardinli olması otomobil sporlarının bu bölgede daha da ileriye gideceğinin ilk sinyallerini verdi.

İlk kez 2007 yılında bir sosyal sorumluluk projesi olarak da düzenlenen Mezopotamya Rallisi, otomobil sporlarını Güneydoğu Anadolu’da tanıtma ve sporu ülkeye yayma parolasının ilk ayağı olarak start almıştı.

Top