You are here
Home > WORLD > WRC > WRC’de Gerisayım Başladı

WRC’de Gerisayım Başladı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) yeni dönemin ilk sezonu yeni nesil 1.6 turboşarjlı otomobillerle 10–13 Şubat tarihlerinde koşulacak “İsveç Rallisi”yle start alacak. Toplam 13 ayaktan oluşacak sezon Kasım ayındaki “Büyük Britanya Rallisi”yle son bulacak.

Son yedi yılın şampiyonu Sebastien Loeb ve geçen sezonu Citroen Junior Rally Team ile geçiren Sebastien Ogier bu yıl Citroen World Rally Team adına Citroen DS3 WRC ile başarı kovalayacak.

Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala yine BP Ford Abu Dhabi fabrika takımı adına Ford Fiesta RS WRC ile yarışacak.

Bu yıl Mini’nin de WRC’ye geri dönmesinin ardından 2009 IRC şampiyonu Kris Meeke’yle anlaşıp eski Citroen WRT pilotu Dani Sordo’yu da takıma katması şimdiden takımın performansı hakkında merak uyandırıyor.

Geçen sezonki performansıyla dikkat çeken 2003 Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg 2011 sezonu için Citroen DS3 WRC ile kendi takımı Petter Solberg WRT adına yarışacak.

2007 Formula1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen de Citroen Junior takımında geçirdiği bir yılın ardından Petter Solberg’in yolundan giderek Ice1 Racing World Rally Team adındaki kendi kurduğu takım ve Citroen DS3 WRC ile ikinci sezonuna başlayacak.

İsviçre Rallisi kayıt listesi ve ralli programına ulaşmak için http://www.rallysweden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Top