You are here
Home > WORLD > WRC > Citroen All-Star WRC Ekibini Açıkladı

Citroen All-Star WRC Ekibini Açıkladı

Paris yakınlarındaki Versailles’de bulunan Citroen genel merkezinde düzenlenen basın lansmanında konuşan takım direktörü Olivier Quesnel öncelikli amaçlarının üstüste üç toplamda altı kez aldıkları WRC markalar şampiyonluğuna bir kez daha ulaşmak olduğunu, pilotlar şampiyonu çıkarmanın kendileri için ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

WRC yıldızı Fransız pilot Sebastien Loeb; “Test aşaması çok başarılı geçti. Araçla iyi bir uyum yakaladık ve ilk yarış olan İsveçte en büyük sıkıntıyı oluşturan soğuk havada da hiç sorun yaşamadan testlerimizi tamamladık. Sezona hazırız ancak diğer markaların yeni araçlarını görmeden tartışmasız bir numarayız diyemeyiz.” dedi.

Quesnel ayrıca aynı etkinlikte 2011 yılında Citroen DS3 WRC ile yarışacak olan 3 bireysel katılımcıyı da açıkladı. Bu katılımcılardan 2003 WRC şampiyonu Petter Solberg 13 yarışın tamamında start alırken İlk olarak Vodafone Rallye de Portugal ile sezonu açacak olan Peter van Merksteijn Jr ve eski Formula 1 şampiyonu Kimi Raikkonen onar yarışa katılacaklar. Loeb ve Ogier 2011 sezonunda her yarış için araçlarının tavanlarında farklı desenler taşıyacaklar. İlk yarışta  tavanda bir kar tanesi ve İsveç bayrağının mavi ve sarı renkleri olacak.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top