You are here
Home > NATIONAL > Pirelli, Citroen Racing Trophy’nin Resmi Lastik Tedarikçisi Oldu

Pirelli, Citroen Racing Trophy’nin Resmi Lastik Tedarikçisi Oldu

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli yapmış olduğu anlaşmayla 2011 yılında 10 ülkede koşulacak olan Citroen Racing Trophy’nin üç yıl süreyle resmi lastik tedarikçisi oldu. Pirelli lastiklerinin kullanılacağı Citroen Racing Trophy, C2-R2 Max ve son sezonda beş klasman birinciliği olan DS3-R3 gibi önden çekişli Citroen yarış otomobillerine açık bir tek marka ralli şampiyonası.

Tüm ralli lastiklerinin üretimini Türkiye’deki İzmit fabrikasında gerçekleştiren Pirelli, tek marka ralli şampiyonası olan Citroen Racing Trophy ile yapmış olduğu anlaşmayla üç yıl süreyle şampiyonaya asfalt ve toprak zemin olmak üzere iki farklı tip ralli lastiği sağlayacak. Pirelli’nin 2008 – 2010 yılları arasında tek resmi lastik tedarikçisi olduğu WRC’de (Dünya Ralli Şampiyonası) kullanılan ralli lastikleri ile aynı teknolojiyle sahip olan bu lastikler, son derece dayanıklı bir yapıya sahip. Pirelli’nin lastik tedarikçisi olduğu üç yıl içerisinde sadece yüzde 0,02’lik bir patlama ve delinme oranı görülen lastiklerden 17 inç jant ölçüsüne sahip asfalt ralli lastikleri ve 15 inç jant ölçüsüne sahip toprak ralli lastikleri DS3 R3 ve R2 yarış otomobillerinde kullanılacak. Asfalt için kullanıma sunulan RX ve RE lastiklerde ise 16 inç jant ölçüsü tercih edilecek.

Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İrlanda, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, İsviçre ve İngiltere olmak üzere toplam 10 ülkede koşulacak olan Citoren Racing Trophy, Pirelli teknolojisine sahip lastiklerle 2011 yılında toplam 100 kadar yarıştan oluşan bir sezona imza atacak. Böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery, “Pirelli olarak Citroen ile motorsporları arenasında işbirliği yapıyor olmaktan onur duyuyoruz. Ralli, Pirelli’nin motorsporları felsefesinde çok özel bir yere sahip. Bu projeyle yarının şampiyonlarını başarıya giden yolda destekliyor olacağız ve lastiklerimizin performansını bir tek marka şampiyonası içerisinde farklı yol şartlarında görme şansımız olacak” dedi.

Pirelli, Citroen Racing Trophy’nin Resmi Lastik Tedarikçisi Oldu
Top