You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Doruk Gökşin, Kulüpler Birliği İçin Yazdı

Doruk Gökşin, Kulüpler Birliği İçin Yazdı

“Uluslararası Arena’da Türk Otomobil Sporları Yöneticiliği”

Boş vakitlerimde en sevdiğim konulardan bir tanesi de internette dolaşmaktır. Özellikle de, uluslararası alanda otomobil sporları’ndaki haber, fotograf ve belgeleri incelemekten ve arşivlemekten de ayrı bir zevk alır, sporumuzla ilgili bilgi dağarcığımı olabildiğince güncel tutmaya özen gösteririm.

Geçtiğimiz günlerde, FIA’nın Avrupa Ralli Şampiyonası’na ait resmi internet sitesi “http://www.rally-erc.com” da dolaşırken, 2011 yılında Avrupa Ralli Şampiyonası ve kupalarında görev alacak olan Gözlemci, Spor Komiserleri Kurulu Başkanı ve İkinci Komiserlerin isimlerinin bulunduğu listeye bir kere daha baktım bakın gözüme ne takıldı.

Aşağıda göreceğiniz ilk listeyi ben 18 Ocak 2011 tarihinde arşivime kayıt etmişim. Bu listede Türkiye’yi farklı iki organizasyonda uluslararası arena’da temsil ve temessül etmeye layık olan kişi bakın kim?

2011-2.pdf

Aynı tarihte Federasyonumuzun aktif Genel Sekreteri sayın Banu Başeren. Otomobil Sporlarında engin bilgi ve tecrübeye sahip bu hanımefendi ülkemizde en son hangi ralli organizasyonunda “Spor Komiseri” olarak görev almıştır varın bunu da sizler araştırın.

Listeye baktığımızda, bu hanımefendiye Doğu Avrupa Ralli Kupasında 09-11 Temmuz 2011 tarihinde organize edilecek Yalta Rallisi ve Orta Avrupa Ralli Kupasında 02-04 Temmuz 2011 tarihinde organize edilecek Bohemia Rallisi’nde ikinci komiserlik görevi tebliğ edilmiş. O da belli ki büyük bir zevkle almış kabul etmiş.

Malumunuz üzerine, TOSFED’i uluslararası herhangi bir organizasyonda temsil etmek üzere görevlendirilecek personeli TOSFED Yönetim Kurulu belirler ve karar defterine kayıt eder. Böyle bir konunun, benim aktif olarak Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olduğum ve katıldığım hiçbir toplantıda tartışılıp karar altına alındığını hatırlamıyorum. Eğer bu yönde bir karar alınmışsa da, ancak  bu son dönemde benim davet edilmediğim bir toplantıda olmuş olabilir. Ama o da takvim aralığı olarak çok da mümkün değil. Açıkca söylemek gerekirse, böyle bir görevlendirmeden Mümtaz Tahincioğlu hariç başka bir Yönetim Kurulu Üyesi’nin halen haberdar olduğunu sanmıyorum.

Bildiğiniz üzere, bu hanımefendi 20 Şubat 2011 tarihinde düzenlenen 2010 ödül töreninde sporda bulunduğu süre zarfındaki o tertemiz anılarının daha fazla kirletilmesine müsade etmeyeceğinden bahsederek istifa etmiştir. Dolayısı ile bu tarihten itibaren TOSFED’de gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda hiç bir yetki ve sorumluluğunun kalmamış olması gerekiyor. Ama kazın ayağı öyle değil sevgili Otomobil Sporları Sevenler gelin birde 14 Mart 2011 tarihli yani yazımın başında bahsetmiş olduğum görevliler listesine birlikte göz atalım. Hani daha henüz hanımefendinin Eğitim Kurulu Başkanı dahi olmadığı bir tarihteki listeye.

2011.pdf

Ne olmuş ise olmuş, hanımefendiye tebliğ edilmiş olan iki görevden bir tanesi olan Yalta Rallisi’ndeki ikinci komiserlik görevi zeyil edilerek yerine İtalya’dan Lucio di Mori isimli komiser atanmış ancak 02-04 Temmuz 2011 tarihli Çekoslavakya’da düzenlenecek Bohemia Rallisi’nde ki görevde herhangi bir zeyile gerek duyulmamış.

Sizinde aklınız karıştı değil mi? Neden birisi değişmiş ama diğeri değişmemiş diye? Peki doğrusu ne olmalı? Madem belirtilen tarihte bu hanımefendinin artık TOSFED ile resmi ya da gayrı resmi hiçbir bağı kalmamış, o zaman Federasyon Yönetim Kurulumuz yeni bir karar alarak bu yarışlarda Federasyonumuzu temsil etmek üzere yeni bir görevli atamalıdır. Tabii eğer bu konudan şans eseri dahi olsa haberleri olursa…

Şimdi gelelim sadete…

Sevgili Otomobil Sporları Sevenler eğer işin gerçeğini görmek istiyorsanız Yalta Rallisi’nin yeni tarihine bakmanız yeterli olacaktır. Ne de olsa o tarihlerde Türkiye’deki pastanın hem tadı hem dilimi yurtdışındakinden hem daha lezzetli hemde kat be kat daha büyük…Bohemia Rallisi’ndeki görev mi? O nasıl olsa çantada keklik.

Not: Bundan sonra TOSFED’i yurtdışında temsil edecek kişilerden TOEFL dil sınavında geçerli puanı almış olmaları ve teknik terminoloji bilmeleri şart koşulmalıdır. Aksi taktirde yarın, kendi evinde bile düzenlenen yarışlarda başkaları tarafından “Why Istanbul?” isminde ilkokul ingilizcesi ile hazırlanmış bir sunuyu bile sunamayan üst düzey görevlilerimiz oralarda ne kendilerini ne de ülkemizi daha fazla rezil etmesinler. 29.03.2011

Doruk GÖKŞİN
www.kuluplerbirligi.com

Top