You are here
Home > NATIONAL > Rallide Kara Haftasonu

Rallide Kara Haftasonu

Geride bıraktığımız haftasonu, motorsporları ve ralli tarihine “kara haftasonu” olarak geçebilecek iki sporcunun yaşamlarını kaybetmesi ile sonuçlanan kazalara sahne oldu.

İlk kaza haberi Çek Cumhuriyeti’nden geldi.

46. Mogul Sumava Kaltovy Rallisi’nin Cumartesi koşulan ikinci etabında 46 yaşındaki Citroen C2 Super1600 pilotu Jiri Skoupil, yoldan çıkarak aracını sol tarafından büyük bir ağaca çarparak kaza yerinde hayatını kaybetti.

Co-pilotu Jiri Volf’un hastane de tutulduğu sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu haberden sonra yarışa katılan ekiplerin hepsi yarıştan çekildiklerini duyurunca yarış iptal edildi.

Skoupil, 2000 senesinde rallilere başlamış ve uzun süredir kullandığı Fiat Punto Super1600’den bu sene Citroen C2 Super1600’e geçmişti.

Diğer kötü haberde bir gün sonra Polonya’dan geldi.

Swidnica Krause Rallisi’nin on birinci özel etabında Honda Civic pilotu 46 kapı numaralı Sylvester Olszewski aracın kontrolünü kaybederek ormanlık alana yüksek hızla savruldu.

Ambulans helikopter ile hastaneye ulaştırılan Polonyalı pilotun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklanırken, co-pilotu Michale Calek’in beyin sarsıntısı geçirmesine rağmen durumunun düzeldiği bildirildi.

Yarış tamamlanırken, organizasyon komitesi kupa töreni ve ardından yapılacak eğlenceleri iptal ettiğini duyurdu.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top