You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ege Öncesi Asfalt Test

Ege Öncesi Asfalt Test

TOSFED, daha önce gayriresmi olarak duyurduğu asfalt test organizasyonunun detaylarını açıkladı. Federasyonun resmi web sitesinde açıklanan detaylara göre test sürüşü, 25 Nisan 2011 Pazartesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında Bozhane Jandarma Karakolu ile Kılıçlı köyü arasındaki iki kilometrelik asfalt yolda organize edilecek.

Federasyonda yayınlanan duyuru şekilde;

1- Kurallar Kitabı Sayfa 23’deki 2011 Ulusal Ralli Talimatı Madde 3.9’da ilan edildiği üzere, federasyonumuz tarafından 25 Nisan 2011 Pazartesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında Bozhane Jandarma Karakolu ile Kılıçlı köyü arasındaki iki kilometrelik asfalt yolda toplu test günü organize edilecektir.

2- Söz konusu testte öncelik, lisanslı ralli takımlarımıza ait olacak; ancak program dahilinde bireysel sürücülerin de test yapmasına olanak tanınacaktır.

3- Öncelikle teste katılmak isteyen tüm takımlar ile pilot ve co-pilotlarımızın, en geç 22 Nisan 2011 günü saat 18:00’e kadar lisans işlemlerin tamamlamış olmaları gerekmektedir.  2011 yılı için geçerli ulusal veya mahalli ralli lisansına sahip olmayan takım ve sürücüler, teste alınmayacaktır.

4- Historic rally ekiplerimiz de, bu duyuruda belirtilen şartları sağlamaları kaydıyla teste katılabilirler.

5- Testin programı, takımların önerileri de dikkate alındıktan sonra, kayıtların kapanmasının ardından duyurulacaktır.

6- Katılımcı sayısında ve ekiplerin etabı geçiş sayısında herhangi bir sınırlama yoktur.

7- Test etabında, ekipler için zaman tutulacak ve bir adet çekici ile birlikte bir adet ambulans hazır bulunacaktır. Etabın yönetimi ve testin düzeni, Test Sorumlusu tarafından sağlanacaktır.

8- Servis alanı, Bozhane içinde kurulacaktır.

9- Lisanslı takımlarımız, testin ardından yapılacak olan Ege Rallisi’nde ‘takım kaydı’ yapacakları sayıda ekip ile teste katılabilirler. Takımlarımızın, Ege Rallisi’nde, teste katıldıkları otomobil sayısından daha az sayıda ‘takım kaydı’ yapmaları halinde; Ulusal Ralli Talimatı Madde 3.9 gereğince, eksik takım kaydı yapılan otomobil başına 500 TL para cezası uygulanacaktır.

Bu nedenle takımlarımızın, servis desteği verdiği, ancak takım kaydı altında yarıştırmayacağı ekipler için, bireysel kayıt yaptırmaları tavsiye olunur.

10- Teste katılım ücretleri;

Tüzel kişilik kaydı yapan sürücüler için 50 TL (sigorta bedeli)

Diğer sürücüler için 150 TL (sigorta bedeli dahil)

11- Teste katılacak ekiplerin, en geç 22 Nisan 2011 Cuma saat 18:00’a kadar, ekteki kayıt formunu doldurmaları ve test ücretlerini formdaki banka hesabına göndermeleri gerekmektedir.

Top