You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burak Çukurova Skoda Fabia S2000’le Ege’de

Burak Çukurova Skoda Fabia S2000’le Ege’de

Motor sporlarında 110‘ncu yılını kutlayan Skoda, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde 2002 Türkiye Ralli F2 Şampiyonu ve son 2 sezonun Türkiye Ralli Şampiyonası 2.‘si tecrübeli ve Hızlı pilot Burak Çukurova ile sahne alacak! Çukurova, rallide Bonus Parkur Racing adına Skoda’nın kendini birçok kez kanıtlayan şampiyon aracı Fabia S 2000 ile yarışacak…

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde, 2002 Türkiye Ralli Şampiyonası F2 Şampiyonu ve son 2 sezonun Türkiye Ralli Şampiyonası 2.’si Burak Çukurova Bonus Parkur Racing adına Skoda Fabia S2000 ile yarışacak. Bu yıl motor sporlarında 110’ncu yılını kutlayan Skoda, geçmişinde tüm dünyada elde ettiği başarılı dereceleri Türkiye Ralli Şampiyonasının ilk yarışında da sürdürmeyi amaçlıyor. Sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi’nde Yüce Auto Skoda desteğini de arkasına alarak start alacak olan Burak Çukurova, bugüne kadar katıldığı 110 yarışta 101 finiş gördü. Yarış hayatına 1992 yılında başlayan Çukurova’ya co-pilot olarak Ünal Tezel eşlik edecek. 30 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek Ege Rallisi ile başlayacak olan Türkiye Ralli Şampiyonası toplam 8 yarıştan oluşacak.

Üstün teknolojik ürünler ile otomotiv endüstrisinde fark yaratan Skoda, 110 yıllık motor sporlarındaki başarılı geçmişine Ege Rallisi ile bir yenisini eklemek istiyor. Geçtiğimiz yıl ralli dünyasının en önemli şampiyonalarının başında gelen Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nı kazanan Skoda’nın motor sporlarına verdiği önem bir kez daha gözler önüne seriliyor. Ege Rallisi’ni geçen sene kazanan Burak Çukurova bundan sonra Avrupa Ralli Şampiyona’sının önemli ayaklarından biri olarak görülen Boğaziçi Rallisi’nde de  “birinci” olmak istediklerini belirtiyor. Burak Çukurova, Skoda’nın ralli dünyasına önemli katkılarının altını çizerek “Bu birliktelik beni çok heyecanlandırıyor. Sezona Skoda’nın şampiyon otomobili Fabia S2000 ile başlamak benim için çok önemli. Bu otomobil ile şampiyonanın 2. ayağı olan Avrupa Şampiyonu pilotlarında katılacağı Bosphorus rallide de Yüce Auto Skoda’nın katkılarıyla mücadeleye ortak olabilirsek çok mutlu olacağız.Yüce Auto Skoda’nın bana ve co-pilotuma göstermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum,umarım bu büyük beraberliklerin başlangıcı olur. Skoda markasıyla birinciliğe uzanmak istiyorum.” dedi.

Top