You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Fransız Peugeot, Ralliye Fransız Kaldı

Fransız Peugeot, Ralliye Fransız Kaldı

Meçhul olarak ne zamandır yazmadığımın farkındayım. Ara uzayınca bir bomba ile dönmek gerekiyordu ve şimdi o bombayı yakaladığımı düşünüyorum. Motorsporlarında her şeyi gördüğümü, duyduğumu sanırdım. Şimdiye kadar yaşanılanlar, çevrilen entrikalar falan hepsi hikâyeymiş. Bu sezon hepimiz bir takımı bekliyorduk. Bir ara üç otomobille Türkiye Ralli Şampiyonası yapılacak dahi denilmişti. Fransız aslanı; Serkan Yazıcı, Burcu Çetinkaya ve genç bir pilotla parkurların tozunu atacaktı. Hatta böyle bir organizasyona ön ayak olduğu için daha önce Burcu Çetinkaya’yı eleştirdiğime bile pişman olmuştum. Öyle ya, sadece kendisi için değil, motorsporları için ter döküyordu hatta gençlerin yarışması için bile uğraşıyordu. Peugeot’nun bu planları, en azından benim için Skoda’nın Burak Çukurova ile bir oluşuma gitmesini bile arka planda bırakmıştı.

Siyasetten hiç anlamam, takip etmem hatta aşırı sıkılırım. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKPM’de Fransız Parlamenter Muriel Marland-Militello’ya “Siz Çok Fransız Kalmışsınız” yanıtı verdiğini ben bile duydum. Ne diyor bu adam diyorsunuz değil mi? Ralliden girdik siyasetten çıktık. Bir bağ kurmak için çok uğraşmak lazım ama bu bağ ne yazık ki kurulmuş ve Peugeot bu yıl Türkiye’de yarışmamaya karar vermiş. Onca uğraş, planlar bir anda heba olmuş hem de sezona çok kısa bir süre kala. Siyasetçiler bilerek ya da bilmeyerek çok şeye neden olmuşlardı ama motorsporlarına bu kadar direkt olarak etki etmemişlerdi.

En fazla küresel ya da ulusal ekonomik krizlerle yarışan sayısı azalırdı, bazı takımlar kapanırdı. Ama bir Başbakan’ın, elin kadınına konuya Fransız kaldınız dedi diye, bir Fransız markasının Türkiye’de motorsporları aktivitelerini dondurması çok enteresan geldi bana. Dedim ya ben de siyasete Fransız’ım. Eminim işin içinde başka denklemler, ilk anda benim göremediğim ince hesaplar vardır. Daha doğrusu biz bunları düşünmek zorunda değiliz. Ben motorsporları fanatiğiyim. Peugeot’nun bu işi yapmasını çok istiyordum ve siyaset elinin etaplara kadar uzanması beni çıldırttı. Boşuna dememişler bin kez düşün bir kere konuş diye. Ağızdan çıkan bir lafın ucu, üşenmedi geldi bizim motorsporlarına dokundu. Şu anda tek düşünebildiğim, Burcu Çetinkaya ve Serkan Yazıcı�nın kısa zaman kalan şampiyonaya başlayabilecek bir fırsat yakalayabilmeleri. Aslında kulağıma konuyla ilgili iyi bir haber geldi ama şimdilik paylaşmak istemiyorum. Baksanıza bir şeylerin bozulması ne kadar kolay. Tekrar uzun ara için özür diliyorum, Meçhul�ü izlemeye devam edin…

Meçhul Yazar
Kaynak :
www.otomobilgazetesi.com

Top