Pegasus Racing, 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Ege Rallisi öncesi son dakika sürprizi yaptı.
Türk ralli camiası için önemli bir yetenek olan 27 yaşındaki Fatih Kara’ya Fiat Palio Super1600 ile Ege Rallisi’nde start aldı.
Kara’nın kopilotluğunu Güray Karacar gerçekleştirdi.
Kara ve Karacar ikilisi daha önce Tofaş Fiat takımında da birlikte fabrika ekibi olarak yarışmışlardı.
Kara, JWRC yarışlarında start almış ve özellikle İngiltere Rallisi gibi yarışlarda gösterdiği performans ile ilk sezonunda dikkatleri çekmişti.
Gerçekleştirdiği çok kısa testlere rağmen Fatih Kara, genel klasmanda dördüncü, kendi sınıfı ve 2 çekerler arasında ise 5 dakikadan fazla bir farkla birinci olarak finishe geldi.
Fatih Kara sezonun geri kalanına Fiat Punto S1600 ile devam ederek, bu sezon ilk kez verilecek olan Türkiye İkiçeker Şampiyonluğu kupasına uzanmayı amaçlıyor.