You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı; “Ege Rallisi Ardından”

Yağız Avcı; “Ege Rallisi Ardından”

Sezonların ilk yarışı her zaman ayrı bir heyecan yaratır. Bazı bilinmezlikler, merak ve stres… 2011 sezonu için hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra, Ege Rallisi ile sezona start vermiş olduk. Asfalt zemine sahip bu ralli de Castrol Ford Team Türkiye olarak hedefimiz iyi puanlar toplayarak aynı zamanda da asfalt üzerinde otomobillerimiz ile ilgili veriler toplamaktı.

Geçen sezon tek asfalt yarış olan Ege Rallisi’ne takım olarak katılmamıştık ve bu yarış bizim Fiesta S2000 ile ilk asfalt tecrübemiz oldu. Yaptığımız testte tabi ki bir fikrimiz oluştu ama yarış ortamı her zaman farklı olur. Özellikle ilk gün yaptığımız lastik seçimi hatası, bize iyi bir ders ve tecrübe oldu. Denemediğimiz bir lastiği ilk günün kısa olması sebebiyle iyi olacağını düşünerek kullanmak istedik ama biraz ters tepti ve önemli zaman kayıpları yaşadık. İlk gün sonunda beşinci sırada kendimize yer bulduk ve ikinci gün daha doğru lastik seçimleri yapmaya çalıştık. Özellikle ikinci günün ilk lupunda Fiesta S2000 ile olan uyumumuz ve bizim asfalt hissiyatımız çok olumlu yönde gelişti. Henüz ilk etapta üçüncülüğe yükselerek motivasyonumuzu korumaya çalıştık. İlk iki sırada ki rakiplerimiz Burak Çukurova ve Serkan Yazıcı oldukça iyi bir yarış çıkartıyorlardı ve biz de teması koparmamaya çalıştık. Bu lupun üçüncü etabında takım arkadaşım Emre Yurdakul’un geçirdiği kaza ise çok üzücü oldu. Kendilerinde çok önemli bir şey olmaması bizi sevindirse de, yarışa devam edememeleri ve yaşanılan moral bozukluğu takım olarak hepimizi oldukça üzdü.

Son lup için sürpriz yapan yağmur ise lastik seçimlerini gözden geçirmeyi gerektirdi. Aradaki farkı koruyarak çıktığımız üçüncü lupta 20 saniye önümüzde ikinci sırada bulunan Serkan Yazıcı henüz ilk etapta şanssız bir şekilde yol dışına çıkarak yarışa veda edince, ikinciliğe yükselmiş olduk. Burak Çukurova’nın yağmur lastikleriyle çıkması ıslak olan ilk etapta avantaj sağlasa da sonraki etaplar büyük oranda kuru olduğu için bir hayli dezavantajlı duruma düştü. Biz de bu durumu avantajımıza kullanarak zaman farkını biraz eriterek yarışı 38 saniye fark ile ikinci sırada tamamladık. Böylece hem sezona iyi puanlarla başladık, hem de yarışı bitirerek Fiesta S2000 ile asfalt üzerinde önemli veriler elde ettik.

Sezonun diğer iki asfalt rallisine bu tecrübemizi yansıtmamız oldukça önemli. Burak Çukurova çok iyi bir yarış çıkardı ve zaferi hak eden isimdi. Kendisini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. R2’li takım arkadaşlarım Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu da çok iyi performans sergileyerek 8. ve 9. sırada yarışı tamamladılar. Böylece Castrol Ford Team Türkiye olarak çok iyi puanlarla sezona başlamış olduk. Takım arkadaşım Emre Yurdakul’un da motivasyonunu ve moralini maksimuma çıkararak bir dahaki yarış olan ERC Bosphorus Rally’de çok başarılı olacağına inanıyorum.

Geçen sezon İtalyan rakibimize karşı ikinci olarak tamamladığımız bu yarış da hedefimiz bu sefer podyumun en üst basamağı ve takım olarak buna hazırız…

Herkese şimdiden başarılar dilerim…

Top