You are here
Home > WORLD > IRC > Korsika’nın Yıldızı Neuville

Korsika’nın Yıldızı Neuville

2011 IRC sezonunun üçüncü ayağı olan Tour de Corse Korsika Rallisi’ni Belçika-Lüksemburg Peugeot Takımı pilotu Thierry Neuville kazandı. 22 yaşındaki Neuville kariyerinin ilk IRC yarışını kazanırken aynı zamanda 2007’de Rusya Rallisi’ni kazanan Anton Alen’den sonra, en genç yarış kazanan pilot unvanını da almış oldu. Yarışı neredeyse baştan sona domine eden Peugeot 207 Super2000’i ile Neuville ve bu sezon co-pilotluğunu yapmaya başlayan Nicolas Gilsoul, Jan Kopecky ve Skoda Fabia Super2000’i üç gün boyunca gerisinde tutmayı becerdi. Son günün ilk etabında zaman kaybetmesine rağmen temposunu hızlıca geri kazanan Neuville, on dört etaplık yarışın sekiz etabını kazanmayı başardı.

Yarışı ikinci sırada bitiren Jan Kopecky ise maksimum atak ile mücadele etti ise de üçüncü günün son etaplarında temposunu kontrol ederek çok değerli puanlar ile evine döndü.

Yarışın üçüncü Belçikalı kurt pilot Freddy Loix ise yarışın başında yaşadığı problemler dolayısı ile geri düşse de podyumun son basamağında yer almayı bildi.

Yarış sonundaki basın toplantısında soruları yanıtlayan Neuville, “Gerçekten çok mutluyum. Hem kariyerimin ilk IRC yarışını kazandım hem de en genç yarış kazanan pilot unvanını elde ettim. Beni destekleyen Belçika-Lüksemburg Peugeot Takımı’na, aracımızı hazırlayan ve mükemmel bir servis sunan Kronos Takımı’na ve yarışın başından sonuna beni destekleyen taraftarlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışın önemli bir olay ise yarışa öncü araç “sıfır” ile başlayan Finli efsane pilot Ari Vatanen’in dokuzuncu etapta yaptığı kaza idi. Vatanen ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olması ve yaralanmamaları herkesi rahatlattı.

Yarışın son etabında yol dışına çıkarak muhtemel üçüncülükten olan Bryan Bouffier ve co-pilotunun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Son etabın başka bir şanssız ismi ise Pierre Campana oldu. Etabın on ikinci kilometresinin de ön lastiğini patlatarak çok değerli puanlardan oldu.

IRC İki Çeker kupasının sahibi ise Korsikalı Clio R3 pilotu Pierre Guglielmi olurken, Gr.N serisinin kazananı İsviçreli Impreza pilotu Florian Gonon oldu.

Yarışta en dikkat çeken ekiplerden biri de yeni Impreza R4 ve Toshi Arai oldu. Ekip genel klasmanda on üçüncü sırada finiş görmeyi başardı.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top