You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb, Arjantin’de Yine Kazandı

Loeb, Arjantin’de Yine Kazandı

Sebastien Loeb, heyecanlı geçen son etap sonrasında takım arkadaşı Ogier’i geçerek Arjantin Rallisi’ni 6. kez kazandı.

Ogier, günün ilk etabında attığı takla yüzünden ilk sıradaki yerini koruyamadı ve 5. en iyi zamanı yaptı. Loeb, aradaki farkı 21.5 saniyeye indirdi. Taklanın ardından araçta hidrolik direksiyon problemi meydana gelen Ogier günün geri kalan etaplarında çok fazla zorlayamadı ve son etaba 3.3 saniye önde girmesine rağmen, yarışı takım arkadaşı Loeb’ün 7.3 saniye, Hirvonen’in 4.9 saniye gerisinde üçüncü sırada tamamladı.

Loeb, “ Cuma günü toplama alanına erken girdiğimiz için aldığımız 60 saniyelik cezaya rağmen yarış kazanmış olmamıza inanamıyorum. Çok zor bir yarıştı, biliyorum rakiplerimde bir çok problemler yaşadı, ancak şu an çok mutluyum.” dedi.

Ford pilotu Hirvonen, yarışın son gününe ikinci sırada başlamış, ancak 16. etap sonunda Loeb’ün gerisinde kalmıştı. Son etapta Ogier’i geçerek podyumun bir üst basamağına tırmanan Fin pilot “Haftasonunu podyumda bitirmiş olmak mutluluk verici ancak iyi bir yarış olmadı, hızlanmak için çok uğraş verdik.” açıklamasında bulundu.

Ogier, Pazar sabahı uyandığında 2011 sezonundaki 3. galibiyetine çok yakındı ancak henüz ilk etapta attığı takla Fransız pilotun aracını “kullanılamaz” hale getirdi. Ogier, “Elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım ama çok zordu. Kesinlikle aptalca bir hata.” dedi.

Petter Solberg’in Cumartesi günü yaşadığı problem ona bir galibiyete mal olsa da PowerStage etabında en iyi zamanı yaptı ve dördüncü sırada finiş gördüğü yarışta 3 puan daha almış oldu.

Mads Ostberg, vatandaşı Solberg’in ardından yarışı Fiesta RS WRC’si ile beşinci sırada tamamladı. “Amacım altıncı sırada finiş görmekti ancak beşinci sırada bitirdim, çok mutluyum. Bir sonraki Arjantin Rallisi için önemli bir deneyim kazanmış oldum.” dedi.

Kendi evinde Altıncı olan Ford pilotu Federico Villagra, aracında yaşadığı problemlere rağmen finiş gördüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Yarışın şanssız ismi olan Jari-Matti Latvala ise, ikinci gün yarış dışı kaldıktan sonra SupeRally yaparak üçüncü günün sonunda yedinci sırada finişe ulaştı.

Stobart pilotu Wilson, 17. etapta su geçişinde yaşadığı problem sebebiyle yarışı sekizinci sırada tamamladı.

2011 Arjantin Rallisi Genel Klasmanı

1. S. LOEB
2. M. HIRVONEN +2.4
3. S. OGIER +7.3
4. P. SOLBERG +32.6
5. M. ØSTBERG +5:16.8
6. F. VILLAGRA +6:48.5
7. J. LATVALA +11:34.5
8. M. WILSON +13:32.7
9. H. PADDON +25:43.8
10. P. FLODIN +33:34.1

HABER : Efe ERSOY – RalliTürk Editörü

Top